Trafik Kazası sonucu Sigorta şirketinin Talebi Ve İcralık Olmamız Hk.
Şahsım Ufak bir kaza geçirmiş olup Trafik polisi nezaretinde tutanak tutulmuş ve Az miktarda Alkollü oldugum saptanmıştır. Yalnız herhangi bir ceza sınırının üstünde olmadıgı için Alkolden işlem yapılmadıgı Halde Sigorta Şirketi Zararı tarafımdan talep edip dosyayı Mahkemeye Taşımıştır.
Eger Sınırın üstünde olsaydı Polisler tarafından zaten müdahale edilecegi halde neden böyle bir durum meydana geldi bilgisi olan yardımcı olabilirmi Teşekkürler şimdiden
Cevap: Trafik Kazası sonucu Sigorta şirketinin Talebi Ve İcralık Olmamız Hk.
Olayı biraz daha ayrıntılı anlatırsanız daha net bir cevap verilebilir. Ancak bu kadar bilgi ile şunu söylemek mümkün;
Sigorta şirketleri bazen acaba karşımızdaki kişi bilinçsiz çıkar da bir şey tutturabilirmiyiz düşüncesine girerler. Muhtemelen burada da öyle olmuş. Eğer alkol sınırınız kullandığınız araç türüne göre 0.20 veya 0.50 promilin üzerinde değilse ki, işlem yapılmadığına göre öyle olduğu anlaşılıyor, bu durumda icra takibine bunu gerekçe göstererek itiraz edeceksiniz. Mahkemeye verildi iseniz de aynı durumu gerekçe göstererek kendinizi savunacaksınız.
Şİmdi Hususi Aracımla ufak bi kaza yaptım karşı taraftaki hanfendi tutturdu alkol kokuyorum diye polis gelsin Trafik polisi gelincede kazayı tutanak altına aldı alkol testi yaptı kaç çıktı geçmiş zaman hatırlamıyorum ama Alkolden herhangibir işlem yapmadı demekki sınırın altında
Aceba diyorum sigorta yaptırırken attıgımız imzalarda kaza halinde 0 alkol olacam gibi bi maddemi var bilmiyoruz olabilirmi
Olay muhtemelen yukarıda dediğim gibi. Bahsettiğiniz şekilde bir madde olamaz. Olsa bile bir hüküm ifade etmez.
Çok Teşekkür ederim verdiginiz bilgi için.