Sahibinden.com Dolandırıcılık
Arkadaşlar merhaba sizden özellikle de hukuk hakkında bilgisi olan arkadaşların bazı fikirlerine ihtiyacım var.
Ben bir kişiyle uzun süredir konuşuyordum site üzerinden ve güvenimi kazanmıştı.Bundan önce iki defa siteden kişi bulup önce ürünü gönderip parayı alıp ve önce parayı gönderip ürünü almamdan dolayı hiçbir sıkıntı olmadığından dolayı yine böyle devam edecek diye düşündüm.En son adam bana kargo takip numarasını verdi bende güvendiğimden dolayı adama havale yaptım 2 tane bilgisayar Notebook parası gönderdim beş bin beş yüz TL.Kargo dosya olarak geldi hiçbir şekilde kargoyu açmadım delil olarak kullanılır mı? Bir kaç gün öncede suç duyurusunda bulundum Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe + telefon mesajları olarak bulundum.Site konuşmalarını eklemedim gerekir miydi? Telefon mesajlaşmalarında adam kargo numarası iban numarası falan var.Şimdi bu suç duyurusundan bir şey çıkar mı? Ek olarak icra takibi sebepsiz zenginleşme gibi şeylere de başvurmalı mıyım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musun Şimdiden Teşekkürler. :alala:(
Cevap: Sahibinden.com Dolandırıcılık
Siz kargoyu anladığım kadarıyla teslim almışsınız.Eğer kargo görevlisinin yanında içeriği leptop olan kutuyu birlikte açıp içinden dosya çıktığına dair tutanak tuttuysanız(kargo görevlisinin de imzası olan) şansınız var.Ancak görevliyi gönderip kapıyı kapattıktan sonra içinden ne çıktığını kimse bilmez.Sedece kendi iddianızla sonuç almanız zor.Öyle olsa dolandırıcılar ürünü teslim alır boş dosya çıktı deyip paralarını iade alırdı.Bu ayrım burada çok önemli.
Anladım Engin Bey önceden beri kargocuyla irtibatımız var başta ürünü bulamadık demişlerdi bir dolandırıcılık olabilir diye konuşmuşluğumuz vardı belki haftaiçi tutanak tuttururuz ürünüde açmadık belki yaparlarsa.Ben tutanak tutmanın bu aşamada pek işe yarayacağını düşünmemiştim keşke tuttursaydık ailem aldı da kargoyu ben başka şehirdeyim.
- - - Updated - - -
Peki Başka yapabileceğim bir şey yok mu ?
Yani sadece sizin tek taraflı ürünün içinden dosya çıktı demeniz yetmeyecektir.Ürünü getiren görevliyle beraber açıp(kargo ambalajını kastediyorum) görüp tutanak tutulsaydı işe yarardı.Bu arada ürünü açmadım diyorsunuz içinde ne olduğunu nasıl bildiniz o kısmı anlamış değilim.
Ee bunda ne var Engin Bey 2 tane Notebook kutusu gelecekti kağıt koyulan boyutta ince bir şey geldi kargo türü:Dosya yani onu açmaya gerek var mı sizce içinde laptop var mıdır :) Tutanak tutturmaya gerek varmı gelen ürün belli küçük dosya boyutunda ve açılmamış.
Sn.Emoboy07 biz sizin şu an elinize geçen ve sizin içeriğini tahmin ettiğiniz şeyin boyutuna dair hiç bir şey biliyoruz.Sanki ürünü görmüşte bir kağıt inceliğinde olduğunu yeni söylediğiniz şeyi görmemize rağmen aptalca içini açmadan nasıl biliyorsunuz yazıyormuşuz gibi yazmışsınız.
Olaya hakim olan sizsiniz bir sadece burada verdiğiniz kısıtlı bilgiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bence gerçekten dolandırıcı olsa leptop boyutunda bir şey gönderir size kutuyu açtırır ve yalnız açarsanız da ihaleyi size bırakırdı.Şu haliyle olay ne bilmiyorum ancak üzerinden günler geçtikten sonra kargo tutanak tutar mı pek sanmıyorum.Zor bir durum.Bir avukata ürünle gidip daha detaylı da bilgi alınabilir.Sonuçta bahsi geçen miktar azımsanacak bir miktar değil.
Anladım Engin Bey ben o zaman dediklerinize göre bir uğraşayım Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) .
önemli bir nokta atlanıyor bence burda. kargo görevlisiyle tutulan tutanak elbette uzaktan alısverisin olmazsa olmazıdır fakat verilen kargo takip numarası ve ele geçen kargo aynıysa yani takip numarası tutuyorsa kargo firmasının bıraktıgı makbuzdaki desiden yola cıkarak bir dosya poşetine 2 adet notebook sıgmayacagını ispatlayabilirsiniz.
saygılar
Rasko bey ilginiz için teşekkür ederim benimle irtibata geçer misiniz mümkünse.Özel olarak konuşmak istiyorum da irtibat