Radar cezasisa yaptigim itiraz kesin olarak reddedildi. bu dosyayi yargıtaya taşımak için ne yapmam gerek. tesekkurler
Printable View
Radar cezasisa yaptigim itiraz kesin olarak reddedildi. bu dosyayi yargıtaya taşımak için ne yapmam gerek. tesekkurler
Trafik idari para cezasınının iptali istemi ile ilgili açılan davalarda verilen kararlar kesin olduğundan kararın temyizi için Yargıtay'a başvurabilmeniz mümkün değildir.
İlginize teşekkürler. Tekrar yargılama isteyebilir, ve bunun reddi üzerine yargıtaya gidebilirmişiz. bu forumda böyle bir açıklama gördüm.
Temyizin reddi talebinin temyizini diyorsunuz ama oradan hiçbirşey çıkmaz. Özellikle radar cihazı ile yapılan hız tespiti sonucu yazılan cezalar hiçbir şekilde iptal olunanamaktadır. Radar kayıtlarının kesin delil olduğu gerekçe gösterilmektedir.
Peki ya mahalde radar uyarısının bulunmaması veya tebligatın mevzuatın öngördüğü 15 günlük süre sınırından sonra yapılması durumunda? Bununla ilgili emsal kararlar var. Bir kere radar kaydetti mi daha iptali olmaz gibi bir durum söz konusu değil.
http://www.kararara.com/forum/viewto...p?f=46&t=24126
Bu linkteki karar doğrultusunda hareket edilebilir.
ayrıca bu ceza bana tebliğ edilmedi. neymiş efendim site görevlisi beni tanımıyomuş. böyle bir mantık olamaz.