Kasten adam yaralama , hakaret , tehdit
Öncelikle olayı kısaca anlatıp avukat yada bilgili kisilerden yardım isteyecegım
Mayıs ayında evime 2 kisi gelerek (eski patronum) aşagıya inmemi söylediler bende ev arkadaslarımla asagıya indim bende kalan parasını almaya gelmiş ama parayı verdikten sonra tehditlerle küfürlerle beraber dövüldüm burnum kırıldı ve burnumun alt ucundan üstüne dogdu 8 dikis atıldı dava acıldı.
1ci sorum adli tıp raporunda basit tıbbı mudale ile giderilebilir 2mm kesik yazıyor. 2mm degil bu öncelikle 8 dikisten bahsedıyoruz ve kırıktanda bahsedilmemis mahkemede adli tıp raporuna itiraz etmek istiyorum mu dicem ? eline olay anından suratımın fotografı, dikişli hali ve röntgen resmim var bunu a4 e cıkarsam mahkemede hakime delil olarak verebilirmiyim kabul edicekmidir ?
2 ci sorum Mahkemede hakime tazminat davası acmak istiyorum demelimiyim ? bunu hakimemi iletmem gerek yani ? usulu bumudur ?
3 cü sorum ev arkadaslarım (2 kisi) şahit olarak ifade verdi mahkemeye gelmeleri gerekıcek mi cunku uzak sehirdeler artık gelmeleri zor,sadece polis ifadeleri yeterlımı diger durusmaya gelsinler diyip uzatır mı mahkemeyi ?
4 cü sorumda aile durumum kötü degil ama ailemın haberı yok bu durumdan mahkeme sırasında hakime avukat istiyorum desem usule uygun mu avukat saglanır mı ? ögrendıgım kadarıyla maddi sıkıntılı kısılere saglanıyomus sadece öyle degilse bende ilk durusma mahkeme sırasında istemek istiyorum.
Cevap: Kasten adam yaralama , hakaret , tehdit
Alıntı:
omteam rumuzlu üyeden alıntı
1ci sorum adli tıp raporunda basit tıbbı mudale ile giderilebilir 2mm kesik yazıyor. 2mm degil bu öncelikle 8 dikisten bahsedıyoruz ve kırıktanda bahsedilmemis mahkemede adli tıp raporuna itiraz etmek istiyorum mu dicem ? eline olay anından suratımın fotografı, dikişli hali ve röntgen resmim var bunu a4 e cıkarsam mahkemede hakime delil olarak verebilirmiyim kabul edicekmidir ?
Ceza mahkemesinde delil serbestliği ilkesi vardır, mahkemeye kanuna uygun olarak elde edilmiş her türlü belgeyi delil olarak sunabilirsiniz.Bu deliller mahkemede açık olarak değerlendirilir.
Alıntı:
2 ci sorum Mahkemede hakime tazminat davası acmak istiyorum demelimiyim ? bunu hakimemi iletmem gerek yani ? usulu bumudur ?
Ceza yargılamasından bahsediyorsunuz, tazminatı ceza mahkemesi vermez.Siz mahkeme kararından sonra ayrıca hukuk mahkemesine tazminat davası açarsınız, hukuk mahkemesi ceza davasını bekletici mesele yapabilir, o yüzden ceza mahkemesindeki dosyanızın kesinleşmesini bekleyin.
Alıntı:
3 cü sorum ev arkadaslarım (2 kisi) şahit olarak ifade verdi mahkemeye gelmeleri gerekıcek mi cunku uzak sehirdeler artık gelmeleri zor,sadece polis ifadeleri yeterlımı diger durusmaya gelsinler diyip uzatır mı mahkemeyi ?
Arkadaşlarınızın başka illerde olması bir şeyi değiştirmez, aynı il içerisinde farklı ilçede olsalar bile mahkeme onların ikametlerinin bulunduğu mahal mahkemesine talimat yazarak oradaki mahkemede iddianameye göre bilgi ve görgülerini sorarak ifadelerini alacaktır.
Alıntı:
4 cü sorumda aile durumum kötü degil ama ailemın haberı yok bu durumdan mahkeme sırasında hakime avukat istiyorum desem usule uygun mu avukat saglanır mı ? ögrendıgım kadarıyla maddi sıkıntılı kısılere saglanıyomus sadece öyle degilse bende ilk durusma mahkeme sırasında istemek istiyorum.
Barodan avukat talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Barodan avukat talep edebilirsiniz.
Barodan talep edebilirim bilgim var ama bunu mahkemede hakime mi iletmem gerekıyor ? ne yapmam gerek ?
Ayrıca diger yanıtlarınız için cok tesekur ederim.
Avukat talebinizi duruşma sırasında hakim karşısında dile getirirseniz barodan bir avukat görevlendirilecektir.