[langtitle=de]Cevap: Ruhsatlı Silah[/langtitle]
[lang=de]Harçlı da olsa taşıma ruhsatlı silah alabileceğinizi sanmıyorum. Bulundurma ruhsatlı silah ise çok çok daha kolay olarak belli bazı şartları (6136 ya muhalefetten mahkum olmamak vb gibi) taşıyanlara verilmektedir.
Bulundurma ruhsatını sonradan taşımaya çevirmek ise doğrudan taşıma ruhsatı almak kadar zordur.[/lang]
Cevap: [langtitle=de]Cevap: Ruhsatlı Silah[/langtitle]
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
[lang=de]Harçlı da olsa taşıma ruhsatlı silah alabileceğinizi sanmıyorum. Bulundurma ruhsatlı silah ise çok çok daha kolay olarak belli bazı şartları (6136 ya muhalefetten mahkum olmamak vb gibi) taşıyanlara verilmektedir.
Bulundurma ruhsatını sonradan taşımaya çevirmek ise doğrudan taşıma ruhsatı almak kadar zordur.[/lang]
İMKB den kastınızı anlayamadım. lütfen biraz açıklayıcı olabilir misiniz üzülerek söylüyorum cevabınızdan hiç bir şey anlamadım malesef
Taşıma ruhsatlı silah almaya hak kazansanız bile ceza infaz kurumu içerisinde taşıyamazsınız...
Alıntı:
alihan0671 rumuzlu üyeden alıntı
İMKB den kastınızı anlayamadım. lütfen biraz açıklayıcı olabilir misiniz üzülerek söylüyorum cevabınızdan hiç bir şey anlamadım malesef
Söz konusu sorun ben siteye ilk üye olurken site dilini Almanca olarak seçmemden kaynaklanmaktadır. Sanıyorum site otomatik olarak Türkçe – Almanca – Türkçe arasında çeviri yapmaya çalışmış ve böyle garip bir cevap ortaya çıkmış. Hatta ilk günlerde bazı iletilerin çevirisini “garip” bir Almanca şeklinde görmekteydim. Site dilini Türkçe’ye alınca sorun düzeldi. Bu bağlamda ben “İMKB” falan diye bir ifade de kullanmış değilim. Cevabın doğru şekli aşağıdadır;
Harçlı da olsa taşıma ruhsatlı silah alabileceğinizi sanmıyorum. Bulundurma ruhsatlı silah çok çok daha kolay olarak belli şartları taşıyan (6136 s Yasa’ya muhalefetten mahkum olmamak vb gibi) herkese verilebilmektedir.
Bulundurma ruhsatını sonradan taşımaya çevirmek ise doğrudan taşıma ruhsatı almak kadar zordur. Yani önce bulundurma ruhsatı alayım, bunu sonradan kolayca taşımaya çevirtebilirim şeklindeki düşünce bir işe yaramayacaktır.