Bilgi Paylaşımı İhlali Konusu
Efendim herkese merhaba hayırlı akşamlar dilerim.
Benim şöyle bir sorum olacaktı. Çalıştığım iş yeri ihlal ettiği bir konuyu ben yöneticilerime sordum ve verdikleri tepki beni işten çıkartmak olduğunu söylediler.
Avukat arkadaşlardan hukukculardan yardım talep ediyorum.
Durum şudur. Bankaya borcu olup da icraya düşen dosyaları varlık yönetim şirketleri alıyor. Müşteriyi arayarak size taksitlendirme ve kolaylık sağlıyoruz diyorlar. Ben de burada çalışıyorum.
Ama biliyorsunuz ki borç ve sorgulaması ŞAHSİ dir.
Yani siz bir kişinin eşinin mal varlığını ve sgk dökümünü araştıramazsınız.
eş tckn denilen banka bilgisi kullanılarak sgk ekranında borçluların eşlerinin sorgulamaları yapılmakta ve bu borçlu eşleri çalışıyor mu çalışıyorsa nerede ve ne kadara gibi bilgilere ulaşıyorlar.
Ben bunu dile getirdim. Bana dedikleri ya istifa edersin ya da sicilinde gözükür biz çıkartırız. Ben de sicilimde gözükmesin diye istifa ettim.
Ama bana yaptıkları mobbing sonucu öğrendim ki beni işten çıkarsalar 118 gündür orada çalışıyorum diye işssizlik maaşı alacaktım.
Kısacası ben bu mobbing olayına maruz kaldığım olayı BDDK ya bildirsem bu şahıslar lisans iptali konusunda uyarılır mı?
Çünkü bildiğim kadarıyla bu sorgulamayı yapamazlar.
Bilgisi düşüncesi olanı bekliyorum lütfen. yol gösteriniz.
- - - Updated - - -
ayrıca bana önceden yazılı haber verip işten çıkarma bildirisi yapmaları gerekmiyor mudur?
tecrübeli arkadaşlardan ve hukukcu hocalarımdan yardım isterim Allah rızası için
Cevap: Bilgi Paylaşımı İhlali Konusu
Haklısınız bu bir tür mobbing olayıdır. Çalışanların sosyal ve içtimai durumlarını araştırabilirler ama eşlerinin değil. Bu sorgulamayı yapma yetkileri de olmadığına göre (resmi kurum değilse) bir şekilde yasadışı bir yazılım ile yapıyorlardır. Bunu da BTK'na şikayet edebilir, dilerseniz iş akdini feshedip iş mahkemesinde dava açma haklarınız saklı. Tabi avukatınızın yardımıyla...