25 yaş sonrası öğrenci olarak çalışmak
Merhabalar,
Şimdi ben 25 yaşımı doldurdum ancak öğrenciliğim devam ediyor. Bir firmada tam zamanlı çalışacağım. Muhasebe sigorta ile ilgili ne yapacağını bilmediğini Kaymakamlığa gidip bu durumu sormamı istedi. Bende önce sizlere sormak istedim kafama takıldı. Bana dedikleri şey " Kaymakamlığa git, ' öğrenciyim ancak çalışacağım firma 30 gün (böyle birşeyler) sigorta yapacak' de, firma için ve senin için ekstra bir külfet oluşturup oluşturmayacağını sor" belki biraz eksik hatırlıyor olabilirim . Bana biraz saçma geldi. Sizin fikirleriniz neler ?
Cevap: 25 yaş sonrası öğrenci olarak çalışmak
30 gün tam zamanlı sigortalı gözükürseniz GENEL SAĞLIK SİGORTA PRİM borcu çıkmaz.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
30 gün tam zamanlı sigortalı gözükürseniz GENEL SAĞLIK SİGORTA PRİM borcu çıkmaz.
Hocam merhaba. daha önce çalıştığım yerde de öğrenciydim hiçbir borç çıkmadı gayet normal tam zamanlı çalışmıştım. Baktım normal aldığım maaş şeklinde gelir olarak falan girmişler. hatta ayrıldıktan sonra da biraz zaman geçti ancak bi prim borcu çıkmamış e-devletten baktım. Şimdi ben bu muhasebecilere ne diyeyim ? Aslında daha çok sormak istedikleri ne kadar prim yatıracakları ve benim ekstradan bir prim yatırıp yatırmayacağım .
Ornegin 32 yada 25 yasinda olup ogrenci olmayan bir calisanda oldugu gibi, alinan ucret icin ne kadar prim vergi kesintisi yapiliyorsa, ayni sekilde yapacaklar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ornegin 32 yada 25 yasinda olup ogrenci olmayan bir calisanda oldugu gibi, alinan ucret icin ne kadar prim vergi kesintisi yapiliyorsa, ayni sekilde yapacaklar.
E peki bu muhasebeciler bunu bilmiyor mu ? Yani ben mesela bir önceki şirkette çalışırken gayet aldığım maaştan primimi vergimi herşeyimi yatırdılar ve o zaman da öğrenciydim. 25 yaşını doldurduktan sonra öğrenci olup aynı zamanda tam zamanlı çalışıyor olmak teknik olarak bir sorun teşkil etme ihtimaline mi sahip ? Açıkçası kafam çok karıştı. Bana baya işte böyle böyle kalemleri yatırıyoruz biz, eğer öğrenci olursa bazı kalemleri biz yatıramıyoruz, kişinin kendisinin bazı kalemleri yatırması gerekiyor tarzında birşey dediler. Bu sana aylık biraz pahalıya patlar falan dediler.
Alıntı:
mzgnr rumuzlu üyeden alıntı
E peki bu muhasebeciler bunu bilmiyor mu ? Yani ben mesela bir önceki şirkette çalışırken gayet aldığım maaştan primimi vergimi herşeyimi yatırdılar ve o zaman da öğrenciydim. 25 yaşını doldurduktan sonra öğrenci olup aynı zamanda tam zamanlı çalışıyor olmak teknik olarak bir sorun teşkil etme ihtimaline mi sahip ? Açıkçası kafam çok karıştı. Bana baya işte böyle böyle kalemleri yatırıyoruz biz, eğer öğrenci olursa bazı kalemleri biz yatıramıyoruz, kişinin kendisinin bazı kalemleri yatırması gerekiyor tarzında birşey dediler. Bu sana aylık biraz pahalıya patlar falan dediler.
Sn.ayberk in yanıtı açık, 30 gün tam sigorta primi ödendiğinde ,
öğrenci iken çalışmakla, çalışırken okumak arasında bir fark yok prim borcu açısından.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.ayberk in yanıtı açık, 30 gün tam sigorta primi ödendiğinde ,
öğrenci iken çalışmakla, çalışırken okumak arasında bir fark yok prim borcu açısından.
Anladım. Bende bilmediğimden soruyorum; yani ben bu şirkette 1 ay gibi bir süre çalışmayacağım (eğer bir fark yaratacaksa diye belirtiyorum) galiba uzunca bir süre olacak. 30 gün terimini oradaki muhasebeci kadın kullandı ne olduğunu ne anlama geldiğini ben de bilmiyorum. Verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim.