İşten ayrıldım. İzin paramı yatırmıyorlar.
Merhaba;
Yaklaşık 19 ay çalıştığım firmadan 30.09.2015 tarihinde başka bir firmayla anlaştığım için istifa ederek ayrıldım. Çalıştığım 19 ay boyunca sadece 7 gün bir izin kullandım, herşey resmi. İzni formu doldurarak. Fakat geri kalan izin hakkım olan (7 gün kalıyor diye biliyorum) sürenin , ücret karşılığını yatırmadılar. Yani bu hakkımı alamadım.
Belki sonraki ay yatar umuduyla bekledim. Fakat aradan bir ay geçmesine rağmen hesabıma herhangi bir ödeme yatmadı. Ben de şirketin İK yetkilisini arayarak durumu anlattım. Kendisi de bana " evet burada 7 günlük bir izin hakkınız görünüyor. Fakat tahakkuk işlemleri kapatıldığı için, artık personelimiz değilsiniz. Bu yüzden size herhangi bir ödeme yapmamız mümkün değil" gibi bir ifade kullandı.
Şimdi benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: İşten ayrıldım. İzin paramı yatırmıyorlar.
İşten ayrılırken ibraname imzaladınız mı bu alacak kaleminiz ile ilgili olarak?
İstifa imzaladım sadece. Fakat ben ik' yı aradığımda da bana "evet burda 7 günlük bir hakkınız görünüyor" dedi. Ama tahakkuk kapandığı için işlem yapamayız dedi.
İs mahkemesinde dava acarak, hakkiniz olan kullanilmamis izin gunlerinize ait ucretin odenmesini saglamaniz mumkun. Bu da bir kac yili bulur mahkemenin sonuclanmasi. Taahhuk kapandi odeme yapamayiz derken sacmalamislar, izin ucreti zaten calismaya devam edene ödenemez, artik isten ayrilmis/ cikartilmis olana ödenebilir sadece.
Ayrilirken ihbar süresine uymuşmuydunuz?
Merhaba Erdoğan Bey;
Evet ihbar süresine uydum. 3-4 hafta öncesinde bildirdim, ve çıkacağım son güne kadar da mesai yaptım. Üstüne üstük, işten ayrılacağım dediğimde tatil rezervasyonumu iptal ettirdim, elimdeki işleri teslim bitirip teslim etmek için, şimdi kalkmış böyle cevap veriyorlar. Teşekkür ederim.