Elektrik borcundan dolayı habersiz icraya verildim.
Elektrik faturamda eski borc görünce nedir diye müşteri hizmetlerini aradım. 2 ay öncesinden 1 tane faturam ödenmemiş. Haber verilmeden icraya verilmiş. Ne elektriğimiz kesildi ne de avukat tarafından arandık. Eve kağıt falanda gelmedi. Öğrendikten sonra faturayı ödedik. tabi avukat ve dosya masraflarını istiyorlar 300 küsür lira. İnsanı haksız duruma düşürüyorlar. itiraz dilekçesi yazsak yeterli olur mu? Ne yapabiliriz?
Cevap: Elektrik borcundan dolayı habersiz icraya verildim.
o nasıl iş ya, ihbarname gelmesi lazım 1 ayda icraya mı verilir.
agustos ve eylül 2015.. 2 tane faturam varmış. icra kagıdı gelmiştir diyorlar bize ulaşmadı. ne diyeyim haram olsun.
Adliyede icra tevziiden tc kimlik numaranız ile adınıza icra takibi başlatılıp başlatılmadığını öğrenebilirsiniz. Avukat veya dosya masrafı gibi bir şey icra dairesine başvurmadan çıkmaz, ödemeyiniz. Bir de ikametgahınızın olduğu yer muhtarlığına gideren adınıza tebligat olup olmadığını da sorgulamanızı tevsiye ederim.
2 adet ödenmemiş fatura varsa, bu bir sonraki faturaların alt kısmında borç olarak belirtilir, ödeme yaparken genelde ödeme noktaları veya bankalar geçmiş borçları bildirir, atm den yatırıyorsanız orada geçmiş borçlar görünür, otomatik ödemede ise yine faturaların alt kısmında geçmiş borçlar görünür, yani haber verilmeden dediğiniz, kişiye özel haber vermiyor bu tarz kurumlar, fatura altında belirtilen borç açıklamaları zaten tarafınıza teblig sayılır ve ona göre işlem yapılır. fakat normal olarak ödemediğiniz her fatura için kesmeye gelirler. eğer tarafınıza icra evrakı geldiyse itiraz edebilirsiniz, eğer gelmeden telefonla bilgi verildiyse , kuruma itiraz dilekçesi verirsiniz, sanırım ikisinden de bir sonuç çıkmayacak..