Cevap: Alkollü araç kullanma
Aracı polis yerine sizin sürmeniz biraz sıra dışı ama hiç görülmedik bir durum değil. Belki memurlar daha önce otomatik vitesli araç sürmemiş ve çekinmişlerdir. Bundan herhangi birşey çıkmaz.
Normal şartlarda "ağız alkolü" dediğimiz olayı önlemek için size en son ne zaman alkol aldığınızın sorulması gerekiyordu. Belki sorulmuş siz unutmuş olabilirsiniz. Ancak 2,2 promil ağız alkolü ile açıklamanayacak kadar yüksek bir değerdir. Artık yapacak bir şey görünmüyor.
Aracınızı sürücü belgesi olan bir tanıdığınıza aldıracaksınız. 15 gün içinde cezanızı öderseniz 800 yerine 600 TL olarak ödeyeceksiniz ve 6 ay araç süremeyeceksiniz. Bu arada trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan ayrıca mahkemeye verilebilirsiniz.
Aracı size kullandırmamaları gerekirdi ama bana kullandırdılar kamera kayıtlarına bakılsın diyerek nereye varacaksınız anlamadım.Onu sordular, bunu sorduların ispatı imkansıza yakın, orada ne konuşulduğunu şu an kimse kanıtlayamaz.Bu dakikadan sonra cezayı ödeyip 6 ay ehliyet beklemek dışında bir seçenek yok.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Aracı size kullandırmamaları gerekirdi ama bana kullandırdılar kamera kayıtlarına bakılsın diyerek nereye varacaksınız anlamadım.Onu sordular, bunu sorduların ispatı imkansıza yakın, orada ne konuşulduğunu şu an kimse kanıtlayamaz.Bu dakikadan sonra cezayı ödeyip 6 ay ehliyet beklemek dışında bir seçenek yok.
Şöyle diyecek herhalde ben alkollüydüm, ama polislerde şahit kameralarda da görüldüğü gibi aracımı kendim sürdüm gittim geldim, bi kazaya karışmadım polislere denk gelmesem hiç bir şey olmayacaktı, bana yazılan ceza haksızdır, hem ceza ödemek durumun da kalacağım hemde vaktimi buna ayıracağım için kazanacağım paradan oluyorum diyecektir bence hakime, :)
dostum noldu ? dava sonuçlandı mı ?