Cevap: İlamsız icra takibi
Dördüncüde SGK prim bedeli demişsiniz, Onun alacaklısı siz değilsiniz ki, SGK. Çalışmanızın 4 ay olduğunu ispatlayabiliyorsanız doğrudan şikayet edin.
Diğerlerinde ise ilamsız icra tabii ki açarsınız ama karşı taraf itiraz ettiği anda icra durur. Sizin alacağınızı ispatlamanız gerekir. Eğer karşı taraf tebligatı alır da umursamazsa ya da muhtara tebligat yapılır da haberi olmazsa, haberi olduğunda borca itiraz eder, dava açar, bu sefer de alacağınızı kanıtlayamazsanız dava masrafları, karşı tarafın avukat masrafları size yüklenir.
Anlattıklarınıza bakılırsa ispat edilebilecek bir durum görünmüyor. Belki ancak bir avukatın gözüne batacak kimi durumlar olabilir, bu yüzden isterseniz bir avukatla konuşabilirsiniz.
Şahsın biri Türkiyede olmycakmış. Şahit gösteririm belki. Biri ailesinden ayrı yasıyor genelde. Biride annesini arıyorum biz ulasamıyoruz nerde bilmiyoruz diyor. Kanıt nasıl bulurumki?
Şahitle alacak ispatı olmaz.
Senet gibi bir şeyler de sizde yok.
Dolayısı ile bana kanıt bulabilecekmişsiniz gibi gelmiyor.
Yine de tanıdığınız / bildiğiniz bir avukata gidin, bir ihtimal bir şansınız olabilir.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Dördüncüde SGK prim bedeli demişsiniz, Onun alacaklısı siz değilsiniz ki, SGK. Çalışmanızın 4 ay olduğunu ispatlayabiliyorsanız doğrudan şikayet edin..
Bu şikayette de bir sonuç alınamayacaktır, sgk primlerinde zamanaşımı 5 yıl olduğundan, şikayet etseniz dahi SGk o primleri ilgili işletmeden tahsil edebilme hakkını kaybetmiş durumda.
Ortak vergi numaramız var. Yani benim vergi numaram, onun vergi numarası haricinde xy ve xy sahısları ortak vergi numarası seklinde maliyede. Ve adresimiz yazılı. Bu delil sayılmazmı?
Gsm mesajlasmalarımız ve watsup delil sayılmaz mı?
Atm kamerası delil sayılmaz mı?
Tesekkürler
- - - Updated - - -
Ali Tezel yargıtayın zaman aşımını on yıl kabul ettiğini yazmış.