Apartman Otoparkını, Aracı Olmayan Koşunun Misafirine Kullandırması
Merhaba Değerli Hocalarım,
Apartmanımız 8 dairelik ve 6 araçlık otopark var. Aracı olmayan komşulardan biri, uzun süreli yada kısa süreli misafiri geldiğinde kendisinin aracıymış gibi otoparkı kullandırıyor.
Benim düşüncem ise "Hak sahibi olarak, apartman sakini olarak zaman zaman otoparkı ben kullanamazken, komşunun misafiri ne hakla kullanır yada kullandırılır..."
Konu ile ilgili kanunlar ne söyler? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Cevap: Apartman Otoparkını, Aracı Olmayan Koşunun Misafirine Kullandırması
normal olarak misafir kime gelirse gelsin sitenin otoparkını kullanabilir. Ama misafirliğin de alışılageldik bir durumu var tabi. Bu durum amacı aşıyorsa kabul edilemez.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
normal olarak misafir kime gelirse gelsin sitenin otoparkını kullanabilir. Ama misafirliğin de alışılageldik bir durumu var tabi. Bu durum amacı aşıyorsa kabul edilemez.
Bizimkisi misafirin alışkanlığı değil de daha çok komşunun alışkanlığı, ne zaman misafiri gelse otoparka çektiriyor...
Ortak alanlardan her kat maliki yararlanma hakkına sahiptir. Şahsın otoparka araba koyabilmesi için kendi mülkiyeti olması şartta değil.
Hangi hakla koyabilir diye sormuşsunuz. Siz hangi hakla koyabiliyorsanız, oda o hakla koyabilir.
Geçenler sitede şirket-iş araçlarını (yaklaşık 7-8 tane) sitenin parkına koyan biri vardı. Böylece o araçları otoparka koysa araç başına yaklaşık aylık 100-150 lira vermemiş oluyordu. Kavga gürültü, sadece kendi aracını koymasını sağladık. Hukuksal olarak belki sorun olmayabilir ama sonuçta suistimal. Ama benim örneğim çok uç bir örnek. Misafir gelen aracın otoparka koyulması çok sorun olmamalı bence. Hemde bu kişinin kendi aracıda yokmuş birde.
Ben kendi otoparkıma babamın üzerine olan aracımı koyuyorum.Aracın kimin olduğu kimseyi ilgilendirmez.Kat malikinin 1 araçlık hakkı var ise onu kullanıyordur.Tıpkı sizin kullandığınız gibi.
8 dairelik binada aracı olmayan kaç hane var?