kiracıyı icra verirken...
iyi günler
nisan 2015- nisan 2016 tarihleri arası için dükkanımızı 1 yıllığına kiraya verdik... Şimdiye kadar kiracı ödemesi gereken tarihte kirayı yatırmadı... şuan için ise 2 aylık ödeme yapmadı... öncekileri ise zorla aldık... Şimdi icra yolunu tercih etmek istiyoruz...
1) örnek no 1 ile birlikte örnek no 7 mi vermeliyim 13 mü?... sözleşme bitmediği için 13 veremiyor muyum?
2) borçlunun adres kısmına hem evinin adresini hem de kiraladığı adresi mi yazmalıyım?
3) dilekçede faiz den bahsediyor... faiz isteyebilir miyim? istersem 500 TL'lik kiraya ne yazmalıyım?
4) borcun sebebi kısmına, Taraflar arası 27 Nisan 2015-27 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan yazılı işyeri kira sözleşmesinin 2 aylık kirasını ödenmemesi yazsam bir eksiklik var mıdır?
yazacaklarınız benim için çok değerlidir... şimdiden yazacağınız her bilgi için teşekkür ederim...
Cevap: kiracıyı icra verirken...
kiracıyı tahliye etmek istiyormuşsun ?
sadece kira bedelini tahsil etmek-mi istiyorsunuz ?
belirtmiş olduğum soruya vereceğiniz cevaplara göre size cevap verecem.
hem tahliye etmek hemde geriye dönük borcumu almak istiyorum... çünkü bundan sonra da düzenli yatırmayacağına eminim.... maalesef ciddi yalanlar atarak bizi oyalıyor...
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
kiracıyı tahliye etmek istiyormuşsun ?
sadece kira bedelini tahsil etmek-mi istiyorsunuz ?
belirtmiş olduğum soruya vereceğiniz cevaplara göre size cevap verecem.
hem tahliye etmek hemde geriye dönük borcumu almak istiyorum... çünkü bundan sonra da düzenli yatırmayacağına eminim.... maalesef ciddi yalanlar atarak bizi oyalıyor...
Alıntı:
ebaybaye rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılır. Bu takipte kiracıya ödenmeyen kira bedellerine ilişkin bir ödeme emri gönderilir ve 30 gün içerisinde borcu ödemesi ihtar edilir. Verilen süre sonuna kadar kiracı borcunu tam olarak ödemez yahut 7 günlük itiraz süresi içerisinde itiraz etmez ise İcra Mahkemesinde tahliye talepli dava açılır. İcra Mahkemesince verilen tahliye kararı icra dairesi aracılığıyla neticelendirilir ve kiracı taşınmazdan tahliye edilir; icra takibinde aynı zamanda haciz istenerek borcun tahsili de yapılır.
- - - Updated - - -
https://www.icratakiplerim.com/index...oginRequired=1
link aracılığı ile kira alacağı ve kiracıyı evden tahliye istemli icra takipleri hazırlayın, ilgili icra müdürlüğüne veriniz.
söz konusu programı kullanamadıysanız ben size yardımcı olurum.
Alıntı:
İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılır. Bu takipte kiracıya ödenmeyen kira bedellerine ilişkin bir ödeme emri gönderilir ve 30 gün içerisinde borcu ödemesi ihtar edilir. Verilen süre sonuna kadar kiracı borcunu tam olarak ödemez yahut 7 günlük itiraz süresi içerisinde itiraz etmez ise İcra Mahkemesinde tahliye talepli dava açılır. İcra Mahkemesince verilen tahliye kararı icra dairesi aracılığıyla neticelendirilir ve kiracı taşınmazdan tahliye edilir; icra takibinde aynı zamanda haciz istenerek borcun tahsili de yapılır.
Evet bunları az çok biliyorum... şimdi bunları yapacak annem... eline dilekçe vermeli miyim? yoksa kendisi gidip derdini anlatsın mı? ama ne kadar anlatabilir bilmediğim için üç tane dilekçe var elimde 1 - 7 ve 13 hangilerini vereyim?
Doldururken ayrıca başta yazdığım sıkıntılar çıktı...
Alıntı:
Evet bunları az çok biliyorum... şimdi bunları yapacak annem... eline dilekçe vermeli miyim? yoksa kendisi gidip derdini anlatsın mı? ama ne kadar anlatabilir bilmediğim için üç tane dilekçe var elimde 1 - 7 ve 13 hangilerini vereyim?
Doldururken ayrıca başta yazdığım sıkıntılar çıktı...
linke baktınız-mı
Alıntı:
linke baktınız-mı
evet şimdi bakıyorum teşekkür ederim...
- - - Updated - - -
şimdi ben bu iş için hangi dilekçe çıktılarıyla gitmeliyim?
Alıntı:
evet şimdi bakıyorum teşekkür ederim...
- - - Updated - - -
şimdi ben bu iş için hangi dilekçe çıktılarıyla gitmeliyim?
örnek 13 ödeme emri dilekçesi ile gitmen gerekir.
avukat tutmanızı öneriyorum .