Süper nitelikli dolandiricilik hakkinda
Selamlar
Evlilik sebebiyle acil satmaya çalıştığım Arabamı dolandırıcı bir şebekeye kaptırdım.Elimde arabam adına alınmış senet ve kişinin kendi ses kaydıyla yaptığı süper nitelikli dolandırıcılığı anlattığı itirafı vardır.Sulh ceza mahkemesi şüphelinin dolandırıcı olduğunu kanaat getirmiş.Şüphelinin üzerine aynı suçtan dosyalar olduğu ve şu anda da aynı suçtan şuan metris ceza evinde olduğunu öğrenmiş bulunmaktadır.Aracım şuan 3.şahıs'da olup galericinin şüpheliden satın alma belgeleri elimdedir.Kasko değeri 39.000,00 tl olan aracımı galeri 32000 tl ye satın almış olup 1 gün sonrasında 47.000,00 TL ye ilanlamıştır. 3 kişiye satmıştır.(hepsi elimde evrak olarak kanıtdır) 3 kişide şuan 50.000,00 TL ye internet üzerinden aracımı satmaktadır.
Ve şöyledir ki, Bu aracımı dolandırarak satın alan şüphelinin üzerine mal varlık olmadığı için durumum icraya düşüp 46.7500 tl alacağım oluşacak düşüncesindeyim Buda yıllarca sürer ve benim param kadar en fazla cezaevi yatar diye düşünüyorum. Benim adliyede dosyama bakan hakimden duyduğum bir konu var.Bana suç ve ceza Hukuk mahkemesine başvurularak aracımın tekrardan bana iadesi mümkün olduğu söylendi.Bana bu konuda yardımcı olabilecek birilerini aramaktayım.Bu konu hakkında başına gelen ve sonuca varabilen varmıdır? Konu hakkında her bilginize ihtiyacım var ..
Cevap: Süper nitelikli dolandiricilik hakkinda
aracın noter satışını yaparken paranızı aldınız mı diye soruyorlar.Noterde yapılan işlem geçerli.Yani kanunen adam satış işlemini kılıfına uydurarak yapmış.
Diğer bahsettikleriniz de kuvvetle muhtemel çete üyesidir.Minareyi çalan kılıfını hazırlar, aracı geri alabilmek için, diğerleri de kendi zararlarının tanzimini isteyecektir.
Geçmiş olsun.Umarım alabilirsiniz.
Süper nitelikli dolandırıcılık nedir? Süpermen mi dolandırdı sizi???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Süper nitelikli dolandırıcılık nedir? Süpermen mi dolandırdı sizi???
sn yöneticim erdoğan kırcalı ;
walla çok güldüm cevabınıza süpermen çok iyi ya https://www.hukuki.net/images/icons/icon12.png
Araç şebeke içinden 3. kişiye geçse idi veya sizin şikayetçi olduğunuz şahısta olsa idi aracı almanız söz konusu olabilirdi.Ancak araç çokça el değiştirmiş ve bu işten habersiz parasını vermiş almış iyi niyetli 3. kişilere geçmiş gibi gözüküyor.Bu sebeple aracı tekrar almanız çok uzak ihtimal.Siz zaten noter satışını vermiş ve senedi almışsınız.Senet icraya verilir, icra için sıraya girilir sıra gelirse, kişi bulunur ve kişinin alınabilecek bir şeyleri bulunursa icra söz konusu olur.Onun dışında yapacak bir şey yok.
Kişilerin 2-3 bin TL aşağı olsun nakit olsun.Senet, çek vs. olmasın demelerinin de temel sebebi budur.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Sayın by_fatih,
Burada üyenin basireti bağlanmış, bir anlık gaflete düşmüş, acil nakit ihtiyacı nedeniyle aracı biran önce elden çıkartabilmek amacı ile bir hata yaparak dolandırıcılara kaptırmış. Kuşkusuz hukukla yakın ilgisi olmayan herkesten hukuki terimleri iyi bilip kullanmasını bekleyemeyiz. Anlaşıldığı üzere bu arkadaş iyi niyetli, olay nedeni ile 40 - 50 bin lira ya da her ne kadarsa bir zararı var ve hukuki olarak yapabileceklerini araştırıyor.
Şimdi biraz empati yapalım; Aynı durumun sizin başınıza geldiğini düşünün. Psikolojiniz ne durumda olur? Yardım için yazdığınız bir hukuk sitesinde birilerinin bu şekilde güldüğünü düşünün. Ne hissederdiniz?
İçinizden gülebilirsiniz belki ama bu şekilde alenen güldüğünüzde o üyenin alınabileceğini de düşünmek gerek herhalde.
Herr Kanisterkopfige Mann,
burada gülünen sn.üyenin durumu olmadığını anlamak için yeterli doluluğa sahip olduğunuzdan şüphem yok.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Herr Kanisterkopfige Mann,
burada gülünen sn.üyenin durumu olmadığını anlamak için yeterli doluluğa sahip olduğunuzdan şüphem yok.
Sayın Erdoğan Bey,
Yeterli doluluğa derken kasdettiğiniz "su" mudur?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Bey,
Bir hukuk sitesinde yazan bir üyeden beklenen doluluk neyse o veya bir bidondan beklenen doluluk neyse o dur sn.arzuhalci.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Bey,
____:k____