Barolar Birliği'nde Kaydı Çıkmayan Avukat Sahte Olabilir mi?
Merhaba değerli forum üyeleri,
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012 mezunu olduğuna emin olduğum bir avukatım var; fakat kendisinden sicil numarasını ya da kayıtlı olduğu baro bilgisini edinemedim. Şüphelendiğim için Barolar Birliği'nden sorgulama yaptım, fakat ne avukat ne de stajyer olarak ismiyle ilgili herhangi bir kayıt çıkmıyor. Kendisi uzun bir süredir avukatlık mesleğini icra ediyor ve aktif olarak davalara katılıyor. Kamu avukatı değil. Bildiğim kadarıyla bir bürosu da yok şu anda.
Avukatımın avukatlık stajını yaptığını ve avukat ünvanını kullanmaya kesin olarak hak kazandığını, baro levhasından silinmediğini, herhangi bir sebeple meslekten ihraç edilmediğini ya da hangi baroya kayıtlı olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Eğer beni avukat olduğu konusunda kandırdıysa ve haksız yere AV. ünvanı kullanıyorsa bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim? Nereye şikayet edebilirim?
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Cevap: Barolar Birliği'nde Kaydı Çıkmayan Avukat Sahte Olabilir mi?
Kendisi avukatınız olduğuna göre baktığı bir davanız yok mu? Ona vekalet vermediniz mi?
Verdiğiniz vekalette sicil no v.s. yazıyordu muhtemelen. Baktığı (süren veya kapanmış) davanıza e-devletten bakın, orada avukat adı görünür.
Sizin baktığınız / bilinen adı ve gerçek adı farklı olabilir.
Örneğin Mehmet yerine Memet, Mümin yerine Mümün gibi nüfus memuru hatası olabilir.
Merhaba,
Kendisinden hukuki danışmanlık aldım fakat henüz davamı ona vermedim. Sahte avukatlıktan mağdur olmamak için, ki son zamanlarda haberlerini sıkça okuyorum, 2 sene duruşmalara girip hakimleri bile kandıranlar var, barodan nasıl sorgulayabileceğimi öğrenmek istiyorum.
Sahte avukatlar avukatım diyerek para alan, ya da tahsilata yeltenen kişiler oluyor genelde. Avukat olmayan birinin avukat olarak duruşmaya girdiğini sizden duyuyorum. UYAP sisteminin buna müsaade etmediğini düşünüyorum.
Şu habere bakmanızı rica ederim Şener Bey.
http://www.memurlar.net/haber/6040/
Barolar birliği'nde kaydı çıkmayan biri avukatlık ünvanını kullanarak hukuki danışmanlık verebilir mi bunu öğrenmek istiyorum.
Ve sicil numarasını bana vermemesinden şüphelenerek eğer yalan beyanda bulunuyorsa bunu belgeleyip baroya şikayet etmek istiyorum.
- - - Updated - - -
Daha yeni tarihli bir haber de burada var.
http://m.t24.com.tr/haber/sahte-doktor-nevin-hemsire-sahte-avukatlik-da-yapmis,310907
İlk haber ziyadesi ile eski. UYAP kurulduktan sonra böyle bir şey yapma imkanı yok. Yeni haberde ise zaten baroya kayıtlı bir avukat adı kullanmış.
Siz basitçe vekalet vermek istediğinizi söyleyin, sizi nasıl yönlendireceğine bakın. Muhtemelen size üstünde sicil no v.s. olan bir kartvizit ya da pusula verecektir. Bu pusuladaki isim ile sizin onu tanıdığınız isim tutuyor mu ona bakın, Bu isimde zaten baro kaydı vardır, barodan yazıhane telefonunu alın , buradan anlarsınız.
Vekalet almaktan imtina ederse şüphelenin :)
Barolar birliğinde ve şehir barosunda doğru isimle sorgulama yapıldığı halde kaydı çıkmayan kişinin avukatlık mesleğini icra etmeye yetkili olmasından şüphe edilir evet durumu baroya bildirebilirsiniz gerekli takip ve işlem yapılır.
Teşekkür ederim Engin Bey.
Ben baro ile iletişime geçeceğim.
- - - Updated - - -
Merhaba Şenol Bey,
Dediğiniz gibi yaptım, "şu aralar çok yoğun olduğum için davanla ilgilenemem" dedi. Sosyal medya profilinde Antalya Barosu'nda çalıştığı görünüyor. İsminin nüfusta yazıldığı gibi olduğunu biliyorum.
Barolar Birliği kaydı çıkmadığı gibi Antalya Barosu'nda da kaydı çıkmadı. Ben de Pazartesi günü hem birliğe hem de Antalya Barosu'na dilekçe yazarak, durumun soruşturulmasını talep edeceğim.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
ZiPunt rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim Engin Bey.
Ben baro ile iletişime geçeceğim.
- - - Updated - - -
Merhaba Şenol Bey,
Dediğiniz gibi yaptım, "şu aralar çok yoğun olduğum için davanla ilgilenemem" dedi. Sosyal medya profilinde Antalya Barosu'nda çalıştığı görünüyor. İsminin nüfusta yazıldığı gibi olduğunu biliyorum.
Barolar Birliği kaydı çıkmadığı gibi Antalya Barosu'nda da kaydı çıkmadı. Ben de Pazartesi günü hem birliğe hem de Antalya Barosu'na dilekçe yazarak, durumun soruşturulmasını talep edeceğim.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
sayın üye muhtemelen şüphelendiğiniz ilede haklı oldugunuz kanaatındeyım muhtemelen çok müvekkilim var sizin davanıza bakamayacağım demiştir. ancak ismini burda paylaşırsanız burdaki yetkili arkadaşlarda belki size daha doğru net bilgi verilebilir....
Bazen ben de yetki belgesi vereceğim avukat meslektaşlarımın bilgilerini ararken sorgulama kısmına ad soyad yazarken Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşayabiliyorum. i harfi ı olarak ü harfi u olarak vs. girilebiliyor. Bir kaç şekilde arama yapmanızı öneririm.