Cep telefonuma bir hukuk bürosundan gelen icra takibi ve yasal işlemi
Merhabalar
Bugün cep telefonuma bir mesaj geldi.
Gkcn Hukuk bürosu :
180,00 TL peşinat ödeyerek 01.03.2014 de satın aldığınız gold mobile cep telefonunuzun ödenmemiş 1192 TL borcu bulunmaktadır. 02/11/2015 tarihine kadar ödeme yapmadığınız veya firmamız ile iletişime geçmediğiniz taktirde hakkınızda icra takibi ve yasal işlem başlatılacaktır.
bilgi için lütfen arayın .............tel numarası
Mesaj geldikten 20 dakika sonra beni bir bayan aradı bu numaradan
Bana kargodan evrak göndereceklerini söylediler . ( Kargodan gelen evrağı almalı mıyım ? Benim bildiğim bu tür evrakları PTT yolu ile gönderiyorlar.Neden kargo ? bu evrağı alırsam borcu kabullenmiş mi olacağım ? )
İsmi lazım olmayan bir radyodan cep telefonu almıştım. Aras kargo ile geldi kapıda ödeme yaptım. Radyoda reklamı yapılan cep telefonu olmadığını görünce iade etmek istedim fakat muhatap bulamadım. Şimdi de karşıma böyle bir şey çıktı.Ben sadece bana gelen Kargoyu aldığıma dair evrağa imza attım başka bir yere imza atmadım.Sadece sesli onay verdim. Bahsettikleri mebla değil 1192 TL yani
Tahminime göre bunlar dolandırıcı ben bunlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Tahminimde yanılmışsam borca nasıl itiraz edebilirim ?
Cevap: Cep telefonuma bir hukuk bürosundan gelen icra takibi ve yasal işlemi
Size icra tebligatı geldi mi?
Geldikten sonra 7 gün içerisinde borca itiraz edebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Hayır icra takibi gelmedi.
Fakat beni arayan hukuk bürosunda ki şahıs bana bu evrakları alıp 3 gün içinde bizimle irtibata geçmem gerektiğini söyledi
Evrakların ne olduğunu bilmiyorsunuz, tahmin de etmiyorsunuz.
Almayın.
Bahsettiğiniz türden bir icra takibi yöntemi yok. Muhtemelen sizin de tahmin ettiğiniz gibi sizi kandırarak para kazanma peşindeler. Muhtemelen gönderecekleri kargo ödemelidir ve sizden para ödemenizi isteyecekler. Eğer ücretsiz ise de alırsanız herhangi bir yükümlülük altına gireceğinizi düşünmüyorum. Ancak almayı düşünürseniz alırken neye imza attığınıza çok iyi bakmanızı tavsiye ederim.