Babamın Vefatı ve Kredi Borçlarını Ödeyemezsem Ne Olacak?
Babam geçen ay vefat etti. Veraseti çıkınca bankalara gittim toplamda 45.000 TL borç gözüküyor.
A Bankasına 20.000 TL (Taksitli Nakit Avans çekmiş hep)
B Bankasına 10.000 TL (Taksitli Nakit Avans çekmiş hep)
C Bankasına 15.000 TL (Kredili Mevduat hesabından 15bin lira kredi çekmiş sigortası yok)
Toplam: 45.000 TL bankalara borcu çıktı..
Bu borçları ödeyecek durumumuz yok. Ben tek çocuğum ve annem var başka varis yok. Sorum şudur?
1- Bu bankalara borcu ödemezsem süreç ne olacaktır (icra mi, yada borç katlanır mı, yada maaşlarımızdan vs. mi kesilecek?)
2- Veraseti aldık. SGK Anneme babamın maaşının bir kısmını bağlayacak, Reddi Miras yaparsak SGK'nın anneme ödeyeceği babamın maaşı da kesilir mi?
Cevap: Babamın Vefatı ve Kredi Borçlarını Ödeyemezsem Ne Olacak?
Babanızdan kalan miras var mı?
Varsa neler? Değeri borçlardan fazla mı az mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Babanızdan kalan miras var mı?
Varsa neler? Değeri borçlardan fazla mı az mı?
Reddi miras önereceksiniz sanırsam.
Akrabamın arabası babamın üzerineydi. Veraset ilamını çıkarttıktan sonra geçen hafta aracın satışını önce kendi üzerime sonra akrabamın üzerine gerçekleştirdim arabadan kurtuldum.
Şu konumda reddi miras yapabilir miyim (babadan kalan arabayı üzerine alıp sattıktan sonra reddi miras yapmış gibi oluyorum çünkü)?
Bu arada ilginiz için teşekürler.
Evet, reddi mirastan bahsedecektim ama durum değişti. Siz arabayı satarken banka borcunu biliyor muıydunuz?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Evet, reddi mirastan bahsedecektim ama durum değişti. Siz arabayı satarken banka borcunu biliyor muıydunuz?
Evet babam vefat ettikten hemen sonra banka borcunu öğrendim. Bu yüzden hemen akrabalar (akbabalar desemde olur) ile uğraşmamak için arabalarının satışını yaptım önce arabadan bi kurtulalım dedik.
Borcu bildiğiniz halde arabayı sattığınıza göre reddi miras yapmayacaksınız demektir. Eğer anneniz reddi miras yaparsa borcun tamamı, yapmazsa dörtte üçü size kalır.
Arabayı bankalara vermek üzere geri alma yolu açık mı bilmiyorum, bilen birinin cevaplaması gerek.
Peki bu bankalara borcu ödemezsem süreç ne olacaktır (icra mi, yada borç katlanır mı, yada maaşlarımızdan vs. mi kesilecek?)
Alıntı:
yusufavci153 rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu bankalara borcu ödemezsem süreç ne olacaktır (icra mi, yada borç katlanır mı, yada maaşlarımızdan vs. mi kesilecek?)
Borç katlanarak devam eder + icra başlar + maaş haczi başlar + vefat sonrası başkasına devredilen mallar vs için de mirastan mal kaçırma iddiasıyla işlem başlatılabilir ve yapılan devir işlemi iptal ettirilebilir.