Mahkemenin kararına neden uyulmuyor
2008 tarihinde boşanılmış ve 200 tl aylık nafaka ile anlaşılan bir davada. baba tarafı 5 yıldır ödememişti. kendisine dava açıp (devlet memuru) maaşından her ay kesilmesini sağladık. daha sonra artırma nafakası ile aylık 350tl olarak başvurup davayı kazandık. 1-2 ay 330 tl ay maaşı 330 tlde birikmiş nafakadan yattı. ve 6-7 aydır birikmiş nafaka yatmamıştır. bunu hangi mahkemeye vermeliyiz. Emekli olduğunda şüphem var. kendincede işlemler yapıyor nafaka vermemek için (evin kirasını borçlarının olduğunu eve bakamamaktan yakınıyor) ve aylık 2.500 milyar küsür geliri mevcuttur.
Cevap: Mahkemenin kararına neden uyulmuyor
Nafaka neden kesildi, neden yatmadı.Bunu bir araştırın. Bahsetmemişsiniz.Nafaka alacakları önceliklidir ve maaştan kesilir.
Nafaka kesilmemesi ihtimali yok bildiğim kadarıyla.
Öncelikle emekli olup olmadığını öğrenin, Emekli olmuş ise SGK ya başvurmak lazım.
Ama bunlarla uğraşmayayım diyorsanız, bir avukat arkadaşla anlaşın, icra takibi başlatır, nafaka + birikmiş nafaka + faiz + dosya + haciz masrafları + vekalet ücreti vs. hepsini toptan alıverir.
Bir daha da ödememezlik yapmaz.
Şimdi bazı babalar bana kızacaktır. Bu ne insafsızlık diye.. Dünyaya getirdiği evladına nafaka ödemeyen ona destek olmayan herkesin karşısındayım, boşandım nasılsa, elimden geleni ardıma koymayacağım, ona dünyayı dar edeceğim diyerek çocuğunu kullanan annelerin karşısında olduğum gibi..
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka neden kesildi, neden yatmadı.Bunu bir araştırın. Bahsetmemişsiniz.Nafaka alacakları önceliklidir ve maaştan kesilir.
Nafaka kesilmemesi ihtimali yok bildiğim kadarıyla.
nafaka artırma davası ile bir avukata gitmiştik. ozaman konuda yazdığım gibi bir 300küsür birde 300 birikmişden yatıyordu. 2 ay sonra sadece aylık nafaka yatmaya başladı. bu ayında aylık nafakası 6 gündür gecikiyor galiba yatmıyacak.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle emekli olup olmadığını öğrenin, Emekli olmuş ise SGK ya başvurmak lazım.
Ama bunlarla uğraşmayayım diyorsanız, bir avukat arkadaşla anlaşın, icra takibi başlatır, nafaka + birikmiş nafaka + faiz + dosya + haciz masrafları + vekalet ücreti vs. hepsini toptan alıverir.
Bir daha da ödememezlik yapmaz.
Şimdi bazı babalar bana kızacaktır. Bu ne insafsızlık diye.. Dünyaya getirdiği evladına nafaka ödemeyen ona destek olmayan herkesin karşısındayım, boşandım nasılsa, elimden geleni ardıma koymayacağım, ona dünyayı dar edeceğim diyerek çocuğunu kullanan annelerin karşısında olduğum gibi..
öneriniz için teşekkür ederim en kısa zamanda adliye ve sgkya gideceğim. Tabiki hiçkimse kızmasın çocuğum babasını aradığında "beni arama karım senle konuşmama izin vermiyor senın baban artık öldü" demişti. o anki oğlumun piskolojisini görmeliydiniz.