Kredi kartimdan 9000 tl para cekildi
Bankadan gelen telefon uzerine uyandim banka hesabimda para yoktu ancak bankamatik kartimdan 3 kere para cekilmeye calismis banka bu supheli islem icin beni bilgilendirdi ve karti iptal ettirdim ancak uyku sersemliginden olayi idrak edemedim halbuki kredi kartimda calinmis 10 dakka sonra farketip butun hesaplari ve kartlari dondurdum hesaplarimi actirdigimda kredi kartimdan yaklasik 9000 tl nakit avans cekildigini anladim bunu yapan kisiyi buldum ve savciliga suc duyurusunda bulundum kendiside itiraf etti olayi kurgulayip yapmislar bankaya itirazda bulindum parami banka iade edermi ? su an bu borcu odeyip mi davama devam etmeliyim yoksa faiz riskinide goze alarak odemeden mi devam etmeliyim bilgilendirebilirmisiniz simdiden tesekkurler
Cevap: Kredi kartimdan 9000 tl para cekildi
Bankaya durumu mutlaka bildirin
Alıntı:
Cftctfth rumuzlu üyeden alıntı
Bankadan gelen telefon uzerine uyandim banka hesabimda para yoktu ancak bankamatik kartimdan 3 kere para cekilmeye calismis banka bu supheli islem icin beni bilgilendirdi ve karti iptal ettirdim ancak uyku sersemliginden olayi idrak edemedim halbuki kredi kartimda calinmis 10 dakka sonra farketip butun hesaplari ve kartlari dondurdum hesaplarimi actirdigimda kredi kartimdan yaklasik 9000 tl nakit avans cekildigini anladim bunu yapan kisiyi buldum ve savciliga suc duyurusunda bulundum kendiside itiraf etti olayi kurgulayip yapmislar bankaya itirazda bulindum parami banka iade edermi ? su an bu borcu odeyip mi davama devam etmeliyim yoksa faiz riskinide goze alarak odemeden mi devam etmeliyim bilgilendirebilirmisiniz simdiden tesekkurler
bana kalırsa eğer durumunuzda iyise bu 9000 tl bütçenizi sarsmayacaksa ödeyin derim ben en azından faiziyle geçikmeye girdiğinizde banka sicilinizde kkb de bozulmuş oluyor. benim düşüncemdir hatalı ise lütfen daha bilgili arkadaşlarım uyarsın..nacizhane tavsiyedir.
Bankaların bu konularda maalesef, yetersizliği söz konusu..Bankaya, kredi kartını iptal edin talimatını, evet iptal ettik deyip cevaplamış, ertesi gün teyit için aradığımda maalesef kart iptal edilmemişti..
- - - Updated - - -
Hatta başıma gelen başka bir olay, bankanın rakamlarında maalesef çoğu kes tutarsızlık olmuştu..Amam maalesef belge ve bilgi konusu kendi ellerinde oplduklarından, işin içinden çıkma profosyonellikleride var.
- - - Updated - - -
Bir başa konu ise, kendilerinden bazı kanun ve konularda yazılı belge istenildiğinde kesinlikle bu suçu da işlemekteler.Hatta yardım kurumu gibi kendilerini lanse edip, haksız oldukları konularda belgeleri saklamaktalar.. Bu da zannedersem kanunlarda suç..Yani istenilen belgeyi vermemek..
- - - Updated - - -
Mutlaka banka tarafından haksız yere konulduğunuzda ilk önce googleden kanunları arştırın derim. Yada uzman kişilerden fikir alın..Sağolsunlar bu şekilde hukukcular var..Yardım ve bilgi vermekten kaçınmayan..