menfi tesbit davamı borçlu olarak kazanmama rağmen maaş kesintimin kalkması için yargıtay kararı şart mı?
arkadaşlar merhaba bir hususta yol göstermenize ihtiyacım var..
ben icra takibinden sonra menfi tesbit davası açtım..alacaklının, maaş kesintilerimi(icra sonucu) icradaki vezneden almaması için %15 oranında teminat bedeli yatırdım..alacaklı banka alamadı veznedeki parayı..mahkeme benim lehime(borçlu lehine) sonuçlandı..alacaklı taraf karara itiraz edip temyize götürdü..fakat benim maaşımdan hala daha kesintiler devam etmekte olup;icra müdürü,kesintilerin durması ve veznedeki biriken paranın tarafıma iadesini reddetmekte olup bunun için kararın kesinleşmesi gerektiğini söylemektedir..ben ise İİK nun 72. maddesi gereği takibin ilamın kesinleşmesi gerekmeden takibin derhal durdurulması gerektiğini düşünüyorum..
sizce ben haklı mıyım?haklı isem nasıl bir yol izlemeliyim?şimdiden çok teşekkür ederim..
Cevap: menfi tesbit davamı borçlu olarak kazanmama rağmen maaş kesintimin kalkması için yargıtay kararı şart mı?
siz yargıtaydan ONAY aldıktan sonra oluşan maddi zararları ve sizden alınan parala faizde talep ederek geri alırsınız :)
ÖNEMLİ OLAN MENFİ TESPİT DAVASI KARARINA YARGITAYDAN ONAY GELMESİDİR.
yargıtay kararı size geldikten sonra sonucu hakkında bu yere bilgi verirseniz size yardımcı Oluruz
Cevap: menfi tesbit davamı borçlu olarak kazanmama rağmen maaş kesintimin kalkması için yargıtay kararı şart mı?
ayberk bey teşekkür ediyorum..
yani siz burda icra müdürünün işlemini doğru görüyorsunuz?peki 72. maddede geçen ''Dava borçlu lehine hükme bağlanırsa derhal takip durur'' cümlesi ne anlam ifade etmektedir.Bu hüküm gereği maaş kesintilerimin durması gerekmez mi?
bir de bu faizle alma hususunda avukatım dava dilekçesinde kesilen paraların faizle geri alınmasından bahsetmemiş hiç..ben nasıl ne şekilde yargıtay kararı sonrası biriken paramı faizle geri alabileceğim?
ayberk bey şimdiden çok teşekkür ederim..
Alıntı:
adb rumuzlu üyeden alıntı
ayberk bey teşekkür ediyorum..
yani siz burda icra müdürünün işlemini doğru görüyorsunuz?peki 72. maddede geçen ''Dava borçlu lehine hükme bağlanırsa derhal takip durur'' cümlesi ne anlam ifade etmektedir.Bu hüküm gereği maaş kesintilerimin durması gerekmez mi?
bir de bu faizle alma hususunda avukatım dava dilekçesinde kesilen paraların faizle geri alınmasından bahsetmemiş hiç..ben nasıl ne şekilde yargıtay kararı sonrası biriken paramı faizle geri alabileceğim?
ayberk bey şimdiden çok teşekkür ederim..
çıkan kararda hiç bir şekilde borçlu olmadığınız kesin hüküm altına girerse ;
söz konusu icra dosyasına ödediğiniz bedelleri ve bundan dolayı neden olmuş bütün zararları kanıtlamak kadıyla maddi zarar olarak alırsınız.
yani menfi tespit davasını kanıt göstermek suretiyle asliye hukuk mahkemesi nezdinde icra dosyasına ödenen bedelin geri alma ve uğramış olduğunuz maddi zararları kanıtlamak kadıyla TALEP edeceksiniz ilgili mahkemede MENFİ TESPİT DAVA KARARI KESİN delil olduğu için talebiniz kabul olacaktır .