Eşim çocuğumu göstermiyor
Merhaba;
Ben beş yıllık evliyim eşimle çok geçimsiz olduğumuzdan dolayı ve sürekli kavgalarımızda beni evden kovduğu için babamın evine geldim. Kendisiyle görüşüp anlaşmalı boşanma önerdim fakat haklarımı isteyince kabul etmedi.
4 yaşında bir oğlum var onu bana göstermiyor oğlumun velayetini ona verdiğim sürece boşancağını söyledi ve bunu kabul etmeme rağmen yine kabul etmedi ve çocuğumu bana göstermemeye devam ediyor. Ben evden ayrılalı iki buçuk ay oldu çocuğuma bakamıyorlar sürekli hasta aramak konuşmak istediğimde hasta olduğunu konuşamadığını söylüyor.
Ne yapmalıyım çocuğumu göstermemek gibi bir hakkı varmı, nasıl görebilirim çocuğumu.
Cevap: Eşim çocuğumu göstermiyor
Bulunduğunuz ildeki aile mahkemesinde boşanma davası açarsınız, dava dilekçenizde nafaka, tazminat ve çocuğunuzun velayetini talep edersiniz, ayrıca 2,5 aydır çocuğunuzu alıkoyduğunu size göstermediğini, çocuğunuzun sürekli hasta olduğunu vs bildirirsiniz.
Mahkeme ilk duruşmada tedbiren, çocuğun velayetinin size verilmesine, dava bitene kadar size ve çocuğunuza tedbir nafakası ödenmesine karar verir.
Karar karşı tarafa tebliğ edilir.
Size çocuğunuzu teslim etmezlerse, icra ve polis marifetiyle gidip alırsınız, çocuğunuzu yine vermezlerse tazyik hapsi alır.
Ayrıca bu durum boşanma davasında sizin velayet + nafaka + tazminat + haklılığınız konularında size destek olur.
Ama tüm bunları bir avukat yardımıyla yapmanızda fayda var.
Abdullah bey ilginiz için çok teşekkür ederim. İçim çok rahatladı şuan.
Mahkemeye herhangi bir şayit sunmam gerekiyormu acaba yani şayit sunamazsam boşanmama gibi karar çıkarmı? tekrar vaktiniz olduğunda cevaplayabilirseniz sevinirim.
Siz davanızı açın, bir avukat arkadaşla görüşün o dilekçenizi hazırlar, maddi durumunuz uygun değilse bulunduğunuz il baorsundan adli yardım talep edebilirsiniz.
Bağlı olduğunuz muhtarlıktan maddi durumunuzun olmadığına dair bir belge almalısınız, birde yaşadığınız ildeki SGK Müdürlüğünden herhangi bir işyerinde çalışmadığınıza dair belge alırsanız Baro da yardımcı olacaklardır.
Tüm bu belgeleri talep ederken " Barodan Adli Yardım Talep Edeceğiniz İçin" istediğinizi söylerseniz işiniz daha d a kolaylaşır.
Davayı kendi yaşadığınız ilde açabilirsiniz mahsuru yok.
Tanıklar ve deliller için henüz erken, önce dilekçeniz yazılmalı, tedbir nafakası ve velayet talep edilmeli, davanın ilerleyen aşamalarında deliller ve tanık bilgileri mahkemeye sunulur.
Boşanmama gibi bir karar da çıkabilişr, zaten ayrı yaşıyorsunuz, velayeti ve tedbir nafakasını talep edin, mahkeme velayete ve tedbir nafakasına hükmettikten sonra gerisi gelir.
Mahkemeye eşinizin sizi evden kovduğunu ve çocuğunuzu alıkoyduğunu bildirin, anne, babanız, kardeşleriniz, akrabalarınız, sizin baba evine yalnız döndüğünüzü bilmiyorlar mı ?
Ne kadardır baba evindesiniz tanık olmadılar mı ? Onların tanıklığı yeterlidir.
Velevki eşiniz evi sizin terkettiğinizi beyan etse bile, bu konuda size usulüne uygun geri dön çağrısı yapmadıysa kusurlu olacaktır.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ilginiz çok teşekkür ederim gerçekten