Dava için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Dün gece ankaradan istanbula nilüfer turizm ile 2+1 otobüslerle tekli sol tarafta yolculuk ediyordum. Arka koltuğum boştu ve muavin oraya oturmuş. Göğüsümde bir elin taciziyle irkilerek uyandım. Gece olduğu için karanlıktı ve camın kenarından uzatmış. Elinizin ne işi var orda napıyosunuz diyebildim sadece o an şoka girdim muavin iki kez üst üste pardon elim size mi çarptı dedi konuşamadım kalktı gitti. Kendime geldikten sonra firmayı arayıp şikayette bulundum ama dava açmak istiyorum otogar karakoluna gitmem gerekiyormuş oraya telefon açtım memur bey o zaman neden gelmediniz dedi o an düşünemedik ama yarın gelicem dedim
Cevap: Dava için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Otogar karakoluna falan gitmenize gerek yok. bulundugunuz bolgedeki karakola veya dogrudan savciliga gidebilirsiniz. Isterseniz dogrudan savciliga gidin ve delillerin toplanmasini isteyin. Saygisizlik etmek istemem ancak, mutlaka birkac delil bulmaya calisin, tanik vs. Otobus ici goruntu kayit sistemi vs var ise bunlari savcilik kanali ile ilgili sirketten isteyin. Ilgili kisilerin ifadesini isteyin, bunlari savcilikta daha iyi ifade edebilirsiniz, otogar polisine gitmenize gerek yok.
Gecmis olsun
Alıntı:
dilaratanyeli rumuzlu üyeden alıntı
Dün gece ankaradan istanbula nilüfer turizm ile 2+1 otobüslerle tekli sol tarafta yolculuk ediyordum. Arka koltuğum boştu ve muavin oraya oturmuş. Göğüsümde bir elin taciziyle irkilerek uyandım. Gece olduğu için karanlıktı ve camın kenarından uzatmış. Elinizin ne işi var orda napıyosunuz diyebildim sadece o an şoka girdim muavin iki kez üst üste pardon elim size mi çarptı dedi konuşamadım kalktı gitti. Kendime geldikten sonra firmayı arayıp şikayette bulundum ama dava açmak istiyorum otogar karakoluna gitmem gerekiyormuş oraya telefon açtım memur bey o zaman neden gelmediniz dedi o an düşünemedik ama yarın gelicem dedim
Değerli hukuki net üyesi olayla ilgili üzüntümü belirtmek ve geçmiş olsun dileklerimi bildirmek isterim :(
Ancak Acaba siz oradayken eğerki tacizi hissettiğinizde biraz bağırıp ortalığı ayağa kaldırsaydınız ve şöföre otobüsü durdurmasını isteseydiniz dahada iyi olurdu olay sıca sıcağına olabilirdi.
Tabikide şuan içinde şikayet etmeniz gerekli fakat bu durumu ispatlamak yükü sizin yani bu durumu somut bir delille yada otobüste diğer seyahat eden kişilerden size şahitlik yapacak birisi ile yada otobüsün içinde artık kamera görüntü sistemi var (tabi daha kayıtları silmediler ise ) bunları talep ederek suç duyurusunda bulunun yoksa aksi takdirde savcılığın elinde kanıt olmadığından vereceği karar kovuşturmaya yer olmadığı delilleri olmadığından karar verilmiştir sonucunu alacaksınız. bilginiz olsun.
ADLİ ŞİKAYET KANALARINI MADDELER HALİNDE İZAH ETMEK İSTERİM;
1-Konuyu anlatan bir dilekçe ile en yakın savcılığa şikayet edebilirsiniz.
2-En yakın karakola giderek yazılı ifade vermek suretiyle şikayet edilir, ilgili şikayetiniz savcılık makamına gider.
3-BİMER tacize uğradığınızı beyan ederek şikayet edebilirsiniz , BİMER savcılık makamı şikayetiniz gider sonrada ifadeniz alınır.
SÖZ KONUSU SUÇ KANITLAYIN EMARE/KANIT OLMASI GEREKİR , AKSİ TAKTİRDE SUÇLU/TARAF CEZA ALMAZ !
suçlu ceza mahkemesinde hüküm giydikten sonra siz firma ve suçlu hakkında ayrı ayrı dava açarak MANEVİ TAZMİNAT TALEP ETME HAKKINIZ OLDUĞUNA BELİRTMEK İSTERİM.
- - - Updated - - -
BİMER RESMİ SAYFASI ;
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx