Başkasına ait yabancı plakalı araç kullanmak suç mudur ?
Bir yakınım, yurt dışından arabası (yabancı plaka) ile buraya geldi, uçakla geri döndü.
Aracın burada maksimum 2 yıl kalma hakkı varmış. Aracı bir müddet ben emaneten kullanmak istiyorum.
Acaba kanunen veya hukuken bir sakıncası varmı ? Kazaya karışma durumlarında, yada Allah korusun ölümlü kazalarda falan, sürücüye ekstra zorluklar çıkarmı ?
Yani hukuken, sorumluluk anlamında; TR plakalı başkasının aracını kullanmaktan bir farkı var mıdır ?
Teşekkürler.
Cevap: Başkasına ait yabancı plakalı araç kullanmak suç mudur ?
Türkiye'ye aracıyla girdiği halde araçsız olarak, uçakla hiçbir sorun yaşamadan kaldığı ülkeye geri dönebildi yani öyle mi?
Yabancı plakalı aracın Türkiye'de sigortalı sayılmayacağını ve böylece meydana gelecek kazalarda sizi zor durumda bırakacağını söyleyebilirim.
Alıntı:
cadoglu rumuzlu üyeden alıntı
Yabancı plakalı aracın Türkiye'de sigortalı sayılmayacağını ve böylece meydana gelecek kazalarda sizi zor durumda bırakacağını söyleyebilirim.
O konuda bir sıkıntı yok da ben araçla giren birisinin aracı burada bırakıp uçakla dönebilmesi noktasına takıldım.
Yeşil kart tabir edilen bir uygulama var. Ülkeye girişte aracın ülkede kalacağı süre için ayrıca sigorta yaptırma zorunluluğu var.
Tekrar merhaba.
Araç sahibinin nerede olduğunun önemi yok. Türkiyeye gelmiş ve dönmemiş te olabilir.
Başkasına ait Türk plakalı bir aracı, kullanma hakkı ve yetkimiz var ise (olmayadabilir, bilmiyorum.) plaka yabancı olduğunda neden yasak olsun ki?anlayamıyorum.
Zaten Türkiyeye yasal olarak girmiş ve Türkiyede belirli bir süre trafiğe çıkma hakkı verilen bir aracı, neden sahibi dışında biri kullanamasın ki ?
Ayrıca aracın Türkiyede de yerli sigorta ve kaskosu da var.