Mahkeme Kararına Uymayan Eş
Merhaba ;
Sorularıma tam cevap alamadım uzman birisi veya yaşamış birileri yanıtlar ise sevinirim.
5 aydır çocuğumu göremiyorum. NE zaman eski eşimin evine gitsem kapalılar kapalı evde yok imajı yaratılıyor. Polis bir şey yapamıyor. Zaten ayda 2 defa görme hakkım var. Her sefer icra memuru ile masraf yapıp gitmek ne kadar adil ? Benim haklarım nerede ?
Her göstermediğinde yanımda bir şahit ile suç duyurusunda mı bulunmalıyım ?( gittim ama kapıyı açmadılar yahut evde yoktular gibi.. ) sonuçta mahkeme kararına uymuyor kendisi..
***not : Dava açıldı henüz ilk celse olmadı - Hakimin kararı anne nezaretinde belli saatlerde görmek ***
Cevap: Mahkeme Kararına Uymayan Eş
Veya video ya mı çeksem tüm olanları ? herhangi bir fikir var mıdır ?
Cevap: Mahkeme Kararına Uymayan Eş
Bizdeki adalet sisteminin zayıf kaldığı bir nokta da işte tam bu nokta. Çocuğu icra yolu ile görmek de saçmalığın daniskası. Yasalarda caydırıcı cezai tedbirler getirip bunu uygulayıcılar doğru tatbik etse bu ihtilaflar büyük ölçüde azalır, ayrıca uygulama çocuk yararına olur.
Evet suç duyurusunda bulunmak karşı tarafı caydırıcı bir çözüm olabilir, gidişata ve yaşanan olaylara göre velayet davası da açabilirsiniz