Cevap: aldatma ve velayet
Delil olur, üzerinden uzun zaman geçse bile neticede affetmiş ama demekki evlilik sarsılmaya devam etmiş.Burada hakime evliliği kurtarmak için affettiğini, çocuklar olunca biraz daha bağların kuvvetleneceği düşüncesiyle evliliği sürdürdüğünü ancak ne yapsa o günlerin etkisinden ve şüpheden kurtulamadığını, sürekli eşinden şüphe ettiğini bunun da evliliğe zararlar verdiğini, aralarında uzun zamandır karı-koca ilişkisi sağlanamadığından felan bahsederse ve bunu tanıklarla desteklerse boşanmaya karar verilebilir, velayete gelince çocukların yaşı, annenin maddi durumu, çocuklara bir gelecek sağlayıp sağlayamayacağı hususlarına hakim muhtemelen dikkat ederek karar verecektir.Velayet konusunda babanın rızası da önemli.
benden tavsiye iki tarafta istiyorsa anlaşmalı olarak boşanın, ancak evliliğinizi kurtarma şansı varsa, 2 çocuğun yüzü gözü hürmetine evliliği sürdürün.
Saygılarımla.
Cocuklar 1 yasinda.Kuzenim avukat tutmus bugun, "cocuklari alicak avukatim senin maasin cocuklara bakmaya yetmez"demis esine. Gelinimiz asgari ucretin altinda bi maasla calisiyor. her ne olursa olsun ben kuzenimi desteklemiyorum gelinimizin sahitligini yapsak esimle cocuklarin bakimina yardim ederiz desek bi yarari olur mu? Bir avukattan yardim almamiza gerek var mi ?
Alıntı:
sevgicelebi07 rumuzlu üyeden alıntı
Cocuklar 1 yasinda.Kuzenim avukat tutmus bugun, "cocuklari alicak avukatim senin maasin cocuklara bakmaya yetmez"demis esine. Gelinimiz asgari ucretin altinda bi maasla calisiyor. her ne olursa olsun ben kuzenimi desteklemiyorum gelinimizin sahitligini yapsak esimle cocuklarin bakimina yardim ederiz desek bi yarari olur mu? Bir avukattan yardim almamiza gerek var mi ?
1 yaşındaki çocuk annenin bakım ve gözetimine muhtaçtır, masrafı çok olur, annesini arar.
Hakim bunları göz önünde bulunduracaktır, asgari ücretle geçinmek zaten normalde çok zor.
Çocukları isteyen anne ya da babanın, oturduğu ev kiraysa kira masrafları, elektrik, su, doğalgaz, gıda masrafları, şahsi masraflar, çocukların bakım masrafları (bezi, maması, kıyafeti)
Bunları göz önünde bulundurdunuz mu, iki tane çocuk büyütmek çok zor olacaktır.Hakim de bunları göz önünde bulunduracaktır.
Avukat olayına gelince, avukatın tabiki size yardım olacaktır, maddi durumunuz iyiyse avukatınızı tutun, değilse barodan avukat talep edin.
Ayrıca yardım ederiz demekle çocuk büyümez, yardım etseniz bile nereye kadar.
Boşanmaya neden olayların geriye dönük iki yıllık kısmı hakim tarafındna dikkate alınır. Geçmişte yaşanmış olan bir olayın üzerinden yıllar geçtikten sonra temcit pilavı gibi ortaya konulması mahkeme tarafından hoş karşılanmaz.
Kaldı ki sadakatsilik eylemini öğrendikten sonra ve bilerke yaşamaya devam etmek affetmek anlamına gelir.
3,5 yıl önceki sadakatsizlik eyleminin eğer halen devamı yoksa mahkemede bir etkisi olmayacaktır.