Arkadaş iş yerinde çalışanlar şahsi bilgisayarını kullanabilirler mi işlerde resmi kurumlarda bununla ilgili kanunda var mı bir madde
Printable View
Arkadaş iş yerinde çalışanlar şahsi bilgisayarını kullanabilirler mi işlerde resmi kurumlarda bununla ilgili kanunda var mı bir madde
Amaç ney? İş için mi özel iş için mi?
Bu konuda bir mevzuat duymadım ancak genel olarak kullanmanızı engelleyecek yönde hükümler var.
Kurumun elektriğini internetini kendi bilgisayarında kullanarak kamu malını israf ettin diyerek disiplin soruşturması açılması ve cezası alma ihtimalin olur.
Diğer yönden iş ile ilgili belgeler özel bilgisayarında bulunacağından dolayı görev yeri değişikliğinde sizden sonraki kişiler bu belgeleri bulamayacaklarından iş ve işlemlerde yavaşlamalar aksamalar olma ihtimali ve belgelerin başkasının eline geçme ihtimali olduğundan dolayı amir isterse kullanmana izin vermez.
Peki kamu kurumunda çalışan bir memur işyerinde telefonunu şarj etse kurumun elektriğini özel işinde kullanmakla suçlanabilir mi?
Çünkü elektriği hem özel işinde kullanıyor bununla da yetinmiyor kuruma ait elektrik enerjisini bataryasına depolayarak evine götürmüş olmuyor mu?:)
Sayın Hakkarili Arzuhalci aynen dediğiniz gibi kamu malını özel işinde kullanarak maddi zarara uğrattığından suçlanabilir görüşündeyim. Bunu herkes yapıyor diyebilirsiniz ama bu zarara uğranıldığı sonucunu değiştirmez diye düşünüyorum.
Soruyu soran kişinin amiri ile sorun yaşayıp yaşamadığını yazısından tam anlayamadığımdan yaşadığı bir sorundan dolayı dile getirmişse kendisinin mağduriyet yaşamaması adına en kötü senaryolardan bahsettim diyelim. :)