Kredi kartı borcunu ödeyememe durumu
Ben üniversiteyi yeni bitirdim. 1000 lira limitli iki kredi kartım var ve ikisi de %70 civarı kullanılmış durumdalar. Bu kartlardan birinin(Vakıfbank-isim vermek yasak mı bilmiyorum) 2 ay ve diğerinin (İş bank) bu ay asgari ödemelerini yapmadım. Adam gibi bir iş bulamadığımdan KPSS ye hazırlanmayı düşünüyorum ve bu yüzden uzun bir süre asgari ödemelerini yine yapamayacağım. Üzerime kayıtlı herhangi bir şey yok ve ikamet adresim ailem ile birlikte gözüküyor. Ama öğrenciliğim İstanbul da geçti ve burada adıma fatura var( bu da sakıncalı bir durum ama konu dışı). Sormak istediğim ise bankaların ailemden bir şey alabilme hakları var mı? İkametgahımı İstanbul'a almam bir şeyleri değiştirir mi? Benim istediğim ailemin bundan haberlerinin olmaması ve onlara bulaşmamaları ilerde iş bulursak bir şekilde öderiz artık. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Kredi kartı borcunu ödeyememe durumu
O fatura ile ikametinizi istanbula alırsınız, tebligat adresiniz ve haciz adresiniz orası olur, avukatlar tabiki de ailenize baskı yapacaktır ancak o eve hacze gidildiğinde orada yaşamadığınızı istanbulda ikamet ettiğinizi söylerler.
Haciz olarak ailemden bir şey alma hakları var mı yasal olarak? sonuçta kartları alırken ailem veya kimseyi kefil mefil göstermedim. Ailemin borcu reddetme hakkı yok mu? Bu konuda yasalar hakkında net bilgisi olan var mı? Benim derdim ailemden bir şey talep edememelerini sağlamak
Haciz için herhangi bir adrese değil, KAYITLARDAKİ İKAMET ETTİĞİNİZ ADRESE gidilir.
O adreste bulunn eşyaya , size ait olduğu varsayılarak haciz gerçekleştirilir.
Size ait olmayan eşyalar haczedilecek olduğunda, eşyaların sahibi faturasını ibraz ederek kendine ait olduğunu ıspatlayabilir.