Kız Çocuğuna verilmeyan miras payı hukuk yolu ile nasıl geri alınır.
iyi çalışmalar benim annem memleketten evlenmiş gelmiş 2 tane dayım var biri vefaat etti dedem ve anne annemde vefaat etti köyde bir takım arsalar ve ev var bunlar sağ dayım ve diğer dayımın oğlu tarafından pay edildi ama anneme kimse ne birşey dedi ne sordu devlet nasıl olurda bu kız çocuğunun payı nerde diye sormaz aslında açık olmak gerek ki ben arsa arazi peşine düşmezdim annem dayımın oğlundan 500 tl civarında borç almış daha ayı dolmadan istemeye başlamış yani bu nasıl bir adiliktir bu kadın o kadar yerinden feragat edip bunlara peşkeş çekiliyor adam 500 tl nin peşine düşüyor ben bu konuda nasıl bir hak arayabilirim kimsesiz çocuklara bağışlarım daha iyi o arsalardan gelen gelecek parayı maksadım mal mülk değil bu adiliğe bir yanıt vermek umarım arayacak hakkım vardır annem hiçbir şeye imza atmadı bu arada hakkımdan feragat ediyorum diye dayılarımı severim ama bu oğlu gerçekten çok gereksiz bir insan ben torun olarak hakkımı arayabilirmiyim annem arayabilirmi nasıl yapılır bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Kız Çocuğuna verilmeyan miras payı hukuk yolu ile nasıl geri alınır.
Yokmu kimse bana cevap verebilecek sayın avukat beyler bayanlar.