Yürütmenin durdurulmaması
18. madde uygulaması açtığımız idari davada bugün aldığım bildirimde yürütmeyi durdurma istemim reddedilmiş.Sorduğum bir kaç kişi bunun formalite olduğu kimin haklı kimin haksız olduğunun keşiften sonra ortaya çıkacağını söyledi.Benim burda öğrenmek istediğim kimin haklı kimin haksız olduğu keşifle ortaya çıkacaksa ki bu doğru peki yürütmeyi durdurma kararı ne olmalı ki kabul edilsin.Bu mantığa göre keşif yapılmadan zaten yd talebi anlamsız kalmıyor mu?Ne olmalıydı da yd talebi olumlu karşılanmalıydı?(Yd reddiyle birlikte parselime inşaata başlanacak bu telafisi imkansız bir durum değil mi ki?)
Cevap: Yürütmenin durdurulmaması
Telafisi zor bir durum tabi ama bir noktada sizi bağlamıyor, inşaatı yapıp emek ve masrafları boşa gidecek olanlar düşünsün.
Mahkemenin bu kararı sizin de bildiğiniz gibi nihai karar değil. Demek ki mahkeme ilk aşamada sizin haklı olduğunuz yönünde bir yargıya varamamış. Yapılacak keşif sonucunda kimin haklı kimin haksız olduğuna karar verecek.
Başta da dediğim gibi inşaatı başlatacak olanlar düşünsün. İptal kararı verirlerse inşaatı yıkıp durumu eski haline getirmek zorunda kalacak olanlar kendileridir. Ama böyle bir dava sonuçlanmadan inşaat başlatma gibi bir risk alabileceklerini düşünmüyorum. Eğer başlatırlarsa işin içinde başka işler olduğu şeklinde bir düşünceye kapılınması normal sayılabilir.
Ayrıca YD nin reddedilmesi davayı kaybedeceğiniz anlamına gelmiyor.
Cevap: Yürütmenin durdurulmaması
Çok teşekkürler.Sakinleştim:)