Şizofren ve ağır şizofren hasta sözleri
İyi çalışmalar.Davacı olarak bulunduğum bir dava dosyasında karşı taraf yazdığı dava dilekçesinde şahsıma yönelik olarak herhangi belge olmadığı halde "kendisi Şizofrendir " ve "ağır şizofren hastadır" ifadelerinde bulunmuştur.Bu sözler suç oluşturur mu ve tazminat davası açarsam manevi tazminat gerektirir mi?Şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar.
Cevap: Şizofren ve ağır şizofren hasta sözleri
Arkadaşlar kimse mi hiç bir bilgiye sahip değil bu konuda.Sitem etmiyorum ama 154 kişi okumuş kimse de bir fikir beyan etmemiş.
Normal şartlarda birisine dışarıda böyle bir şey söylemek hakaret oluşturmaktadır. Ancak bu durum bir dava dilekçesinde olunca "hakaret kastı" ile söylenip söylenmediğine bakılacaktır.
Dilekçenin tamamını görmeden hakeret kastı ile söylenip söylenmediğine karar veremeyiz. Eğer gerçekten şizofren iseniz hakaret oluşmaz.
Aynı durum dışarıda olsa ve size birisi şizofren demiş olsa idi bu durumda şizofren olup olmadığınıza bakılmaksızın hakaret suçu oluşacaktı. Bilmem anlatabildim mi? Biraz karışıktır.
Yine de duruma göre değişiklik gösterebilmektetir. Örneğin bir doktorun size bu teşhisi koyup siz şizofrensiniz demesi elbette hakaret suçu oluşturmayacaktır.
Alıntı:
torture rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar kimse mi hiç bir bilgiye sahip değil bu konuda.Sitem etmiyorum ama 154 kişi okumuş kimse de bir fikir beyan etmemiş.
Sitemi ben edebilirim sanırım, daha önce boşanma davanız sırasında eşiniz ve aile yakınlarının ifadeleri sırasında kullandıkları benzer ifadelerle ilgili sorunuza verilmiş yanıta rağmen tekrarınız nedeniyle.
TCK128 yanıtını hatırlıyormusunuz???
https://www.hukuki.net/showthread.php...si-ile-hakaret