-
Zimmet suçu
Merhaba özel bir bankada Tic Krediler müşteri temsilcisi olarak çalışırken bir müşteri adına sahte belgeler düzenleyerek kredi açtım ve krediyi kullandırarak gişedeki arkadaşa müşterinin Şubede olduğunu dekontu ona imzalatacağımıu söyleyerek parayı çektim. Dekonta imzayı ben attım. Bu 50.000 TL ile borçlarımı kapattım. Amacım kimseye zararuvermek değildi borçlarımı ödedikten bir kaç ay sonra kendi adıma kredi çekip bu borcu kapatacaktım nitekim bu kredinin taksitlerini gününde ödedim. Ancak durum ortaya cıktı. Önce evrakta sahtecilikten dava açıldı sonra savcı nitelikli zimmetten mütalaa verdi. Sormak istediğim şey benim kredi kullandırmaya, müşteri hesabından para çekme ve para transferi yapma yetkim yok. Bu durumda Zimmet sucu oluşur mu.lütfen yardım edin 3 yaşında kızım var hapse girersem perişan olur
-
Cevap: Zimmet suçu
Zimmet ve özel belgede sahtecilik suçu oluşmuştur, krediyi kullandırmak ve o parayı müşterinin yerine almak, müşteriye ait olan parayı almakla suç tamamlanmıştır.
Bu işlemi yaparken de, müşterinin yerine belgelere imza atarak hileli davranışlarda bulunmuşsunuz ve onun yerine belge düzenleyerek bu belgeyi işlemlerde kullanmışsınız.
Bu nedenle savcının nitelikli zimmet mütalaası doğrudur.
Ayrıca özel belgede sahtecilikten de ceza alırsınız.
-
Cevap: Zimmet suçu
Konu : nitelikli zimmet : Söyle bir durumumuz var.Suç tarihleri 1999 ve 2000 yılları.Nitelikli zimmetten 2 defa yargılanma talebiyle ile dava açıldı.Bu suç ile ilgili türlü zamanaşımı kesen sebepler oluştu.Burada uygulanacak zamanaşımı ile ilgili hangi süre geçerlidir? Burada zamanaşımı 15 yıl mıdır? Bizin talebimiz redoldu en son duruşmada.Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.