Cevap: Nüfus Adres Değişikliği
Nüfus müdürlüğüne, oturduğunuz ikameti içerir bir dilekçe yazarak üzerinize kayıtlı elektrik su veya doğalgaz faturasını ekleyerek verin.
Değiştirirler.
Ayrıca bunu seçimden önce yapamazsınız.
Nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulundum ancak bahsettiğimle alakalı bir yanıt vermek yerine alakasız bir şey yazarak cevap verdiler. Mahkemeyle ancak kayıtların değiştirilebileceğini söylediler. O yüzden bende mahkemeye başvuracağım. Burada elektrik, su veya doğalgaz faturalarından başka olarak mahkemeye sunabileceğim herhangi bir şey var mıdır acaba? Örneğin o tarihe ait üzerime kayıtlı sabit ev telefon faturası sunmam yeterli olur mu? Teşekkürler.
Israr ediyorum, mahkemeye gerek yok adres değişikliği için, şuan oturduğunuz ikametteki üzerinize kayıtlı bir fatura ile dilekçe yazarak nüfusa başvurun.
Değiştirilecektir.
Anlıyorum ancak dediğim gibi dilekçenin yanıtında geçmişe dönük 2008 yılına ait kayıt ancak ilamla(mahkeme kararıyla) düzeltilebileceğini yazdılar.
Siz isim, soy isim, hane, cilt, kütük, sıra vs. değiştirmiyorsunuz.
Bu dedikleriniz mahkeme kararı ile olur.
Siz yarın gidin, o memurun adres değişikliği için mahkeme kararı istemesinin mantığını iyice bir anlayın lütfen bize de anlatın.Ben 15 yıldır oturduğum adresimi, geçen Mart ayında sadece doğalgaz faturasını ibraz ederek değiştirdim.
Geçmiş kaydını sildirip ya da düzelttirip ne yapacaksınız hukuki bir menfaat yoksa davanız da red olur yok takıntılı adamım gözüm açık ölür giderim diyorsanız Asliye hukuk mahkemesinde kayıt düzeltme davası açabilirsiniz.
Baska bir yerde açmis oldugum davam buradaki kayitlara bagli oldugu icin oncelikle buradaki gecmise dönük yani 2008deki kaydimin duzeltilmesi gerekmektedir.Dava açmamdaki en temel nedende budur zaten.Nüfus müdürlugune coğu kez gittim yukarida bahsettigim gibi 2008deki ikametgah adresinizi biz kendimiz duzeltemeyiz ancak dava acip o sekilde duzeltilir demektedirler.