İşe iade kazandim, geri dondum, ama simdi tekrar çikartiyorlar ?
1 Haziran 2015'te işe iade davasi açtigim firmama geri davet edilmdim ve calismaya basladim. Hic eksiksiz ve sorunsuz calisiyorum. Fakat is yeri kuculmeye gittigini ima ederek, butun haklarimi odeyerek beni isten cikarmak istiyor. Boyle.bir hakki var mi ? Eger ben kabul etmezsem bile beni isten cikarabilir mi ? Sonucta ben davayi kazanarak oraya geri dondum.
Cevap: İşe iade kazandim, geri dondum, ama simdi tekrar çikartiyorlar ?
İşveren elbette küçlümeye gidebilir. Hatta tamamen işyerini kapatabilir. Fakat küçülmek kavramı yoruma açıktır. 100 kişi çalışan bir yerde sizin vasfınızda 50 kişi çalışsın ve 1 kişi siz çıkakarılıyorsanız bunun adı küçülme falan olmaz. Bu durum olursa tekrar işe iade davası açma hakkınız olur.
Cevabiniz icin cok tesekkurler fakat ben zaten davayi kazanip ise iade edildim beni cikaramazsiniz hakli bir sebeb olmadan diyemez miyim ben ? Kabul etmiyorum deme imkanim yok mu ?
Alıntı:
oguzbirol rumuzlu üyeden alıntı
Cevabiniz icin cok tesekkurler fakat ben zaten davayi kazanip ise iade edildim beni cikaramazsiniz hakli bir sebeb olmadan diyemez miyim ben ? Kabul etmiyorum deme imkanim yok mu ?
Böyle bir şey yok,
davanızı kazanarak işinize iade edilmiş olmanız , sonsuza kadar çalıştırılma garantisi vermiyor.İşe iade davasını kazanmanıza rağmen işveren sizi geri almama hakkına da sahipti, bu durumda da kazandığınız dava kararında belirtilen miktar kadar işe başlatmama tazminatını ödemesi gerekirdi.
Şu anda kıdem tazminatınızı ödeyerek, ihbar süresine uyarak veya beklemeden ihbar tazminatınızı ödeyerek derhal sözleşmenizi feshetme hakkı var. Sözleşmenizin feshinden sonra dilerseniz tekrar işe iade davası açma hakkınızı kullanabilirsiniz.