Kendini doktor olarak tanıtan şahıs
Kendi resmi facebook sayfasında, farklı bir dilde kendini doktor olarak tanıtan bir şahıs var. Bu şahsın doktor olmadığını biliyorum. Bu anlamda nasıl bir işlem yapılabilir? Nereye ve nasıl ihbarda bulunabilirim? Bu sayfa silinmeden bunu yapmak istiyorum zira bu vatndaşlık görevim.
Şikayet sonrası kişiye ne gibi yaptırımlar uygulanabilir?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kendini doktor olarak tanıtan şahıs
maddi çıkar amacı güdüyorsa , siz savcılığa İHBAR edebilirsiniz.
VEYA
BİMER;
facebook üzerinden milleti dolandırıyor , size şikayet etmekteyim ve gereli savcılık makamlarına intikal ettirilmesi suretiyle gereken yapılmasını talep ederim şeklinde BİMER yazı yazarsan etkili olur.
SONUÇ HAKKINDA BU YERE BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM :)
http://www.bimer.gov.tr/forms/pgMain.aspx
- - - Updated - - -
bakınız ;
elinizde kanıt olmadan şikayet ederseniz belli sınırlar için iftira atmaktan suçlayabilirsiniz !!!
Sevgili Ayberk. Öncelikle cevap içimn teşekkür ederim. Elimdeki kanıt farklı dille yazılmış Dr. İbaresi. Bunu ticari amaçlı resmi facebook sayfasında şahıs kullanıyor. Bu kanıt olmaz mı?
Bu olayın tamamen suç olduğunu biliyorum zira doğru yere şikayet etmek için sizlere sormak istedim. Savcılık ve Bimer ayrı birimler. Açıçası biraz kafam karıştı.
Alıntı:
kitkat122 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Ayberk. Öncelikle cevap içimn teşekkür ederim. Elimdeki kanıt farklı dille yazılmış Dr. İbaresi. Bunu ticari amaçlı resmi facebook sayfasında şahıs kullanıyor. Bu kanıt olmaz mı?
Bu olayın tamamen suç olduğunu biliyorum zira doğru yere şikayet etmek için sizlere sormak istedim. Savcılık ve Bimer ayrı birimler. Açıçası biraz kafam karıştı.
sağlam kanıt olması gerekir.
siz bimere şikayet ediniz savcılığa intikal ettirilmesinde talep ederek , sonuç alırsanız iyi
yeterince sonuç vermese elinideki kanıtları ek yaparak bir dilekçe ile savcılığa direk şikayet edebilirsiniz....
- - - Updated - - -
ek bilgi ;
facebook linki ekleyerek bimer şikayete bulunursunuz.
olayı iyi bir dile anlatarak
- - - Updated - - -
ek bilgi ;
facebook linki ekleyerek bimer şikayete bulunursunuz.
olayı iyi bir dile anlatarak
- - - Updated - - -
facebook adresini bu yere linkini atmanızı rica ederim
Yani sağlam kanıt derken firmanın resmi facebook bildirisnde yazmış. Yani sağlam kanıt olup olmadığını vatandaş bilemezki. doğal olarakta kanıtınız sağlam değil siz iftiara ediyorsunuz diye geri dava açmak saçma değil mi?
Alıntı:
kitkat122 rumuzlu üyeden alıntı
Yani sağlam kanıt derken firmanın resmi facebook bildirisnde yazmış. Yani sağlam kanıt olup olmadığını vatandaş bilemezki. doğal olarakta kanıtınız sağlam değil siz iftiara ediyorsunuz diye geri dava açmak saçma değil mi?
başka firmanın resmi adını KULLANARAK DOLANDIRICILIK YAPIYORSA SUÇTUR, HERŞEY ORDADADIR
Olay şudur. Bir firmanın sahibi doktor olmadığı halde jendini resmi facebook sayfasında Dr. ünvanı ile bahsetmiş. Böyle algı yaratmayı çalışmış. Gerçi bizim yasalarımız birileri zarar görmeden işlemediği için bu konunun itibar göreceğiniz sanmıyorum. Ya da Bizim bilgisyarcımız yanlış girmiş diyerek kıvarabilir.
Bitkisel "doğal" ilaç, saç çıkartıcı, tüy dökücü, perfrmans arttırıcı v.s. gibi bir şey(ler) mi satıyor?
Şikayet etmeden önce diplomasını, sertifikalarını göstermesini isteyin. Hasta kabul edip para alıyor mu, bundan emin olun. Gerçek doktorlar sistem üzerinden giriş yapıp ilaç yazabiliyor. Gerçek doktor değilse aspirin dahi yazamaz. Yani demek istediğim; isminin başına Dr. takısı koyması yeterli değil, eylemlerine bakmak gerek.