Nitelikli Dolandırıcılık Adı Altında Kamu Davası Açıldı, İlk
Bütün hukukcu arkadaşlarıma şimdiden vereceği cevaplar için teşekkür ediyorum. Hayatımda ilkkez birisi benden şikayetci oluyor ve bir mahkeme tarihi alıyorum. Bu sebeple normal olarak heyecanlı ve tedirginim. Olaydan çok kısa bahsetmek istiyorum;
Sahibinden.com sitesi üzerinden bir ürünün satışında anlaştığım kişinin banka hesabına paramı yatırması üzerine, yaşamış olduğum ailevi nedenlerden dolayı telefonumu kırmış olmam, ve tahminime göre müştekinin şikayeti üzerine sahibinden hesabımın kapatılmasının ardından, kişiyle hiçbir şekilde iletişime geçemememiz doğrultusunda para iadesini gerçekleştiremediğim için karakola ifade vermek üzere çağırıldım. İfademde aynı şekilde ailevi sorunlarımın olduğunu, evi uzun süreliğine terkettiğimi, telefonumu kırdığımı ve 2 hat değiştirdiğimi, bu sebeple kişiyi mağdur ettiğimi fakat hiçbir şekilde işin aslının dolandırıcılık olmadığını, bu suçlamayı kabul etmediğimi belirttim. Ayrı zamanda kişinin para iadesini o gün gerçekleştirmiş olup, polis dosyaya koymuştur. Bu olayların ardından adıma kamu davası açılmış olup, evime gelen kağıtta;
Enteresan şekilde "Suçlamaları kabul ettiğim" yazmaktadır. 15 gün kadar sonrasına duruşma tarihi verilmiştir, benim içim ne kadar rahat olsada bugün içinde internette yapmış olduğum araştırmalarda tutuklu yargılanma gibi yazılar okumuş olmam, korku ve endişeye düşmeme sebep oldu. Bu yazıları okuyana kadar nasılsa suçsuzum içim rahat diye elimi kolumu sallaya sallaya gitmeyi düşünürken, şimdi bir avukat ilemi gitmeliyim diye düşünür oldum, bu davayı nasıl bir prosedür izler yardımcı olabilirmisiniz acaba.
Cevap: Nitelikli Dolandırıcılık Adı Altında Kamu Davası Açıldı, İlk
Parayı bankadan çektiniz mi? Ayrıca şahsa parayı yatırdığı gün iade ettiniz mi?