Merhaba değerli hukuki.net üyeleri.Merak ettiğim bir konuda size danışmak istedim.
Bir avukatın mesleki anlamda ihtiyaç duyabileceği sertifikalar var mıdır varsa nelerdir?Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Printable View
Merhaba değerli hukuki.net üyeleri.Merak ettiğim bir konuda size danışmak istedim.
Bir avukatın mesleki anlamda ihtiyaç duyabileceği sertifikalar var mıdır varsa nelerdir?Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Valla bana da sertfika soranlar olmuştu. Ben de gidip parasını ödeyip bir sertifika almıştm: "Güzellik uzmanlığı sertifikası"
Soranlara onu söylüyorum.
"En ucuzu buydu, bunu aldım. Sizin dedikleriniz daha pahalıydı" diyorum.
Benim düşünceme göre bir serbest meslek erbabının işini yapabilmesi için, diploması yeterlidir.
siz avukatın sertifika bakarak avukat tercihi yapmayınız , zira parayı verdikten sonra yüzlerce sertifika alınabilmektedir.
siz avukat tercihi yapar iken avukatın dava dilekçelerindeki hitap ve nasıl delileri vurguladığı ve mezun olduğu okul özel mi ?devlet mi olduğunu tespit ettikten sonra vereceğiniz karar daha sağlıklı olur.
Özel üniversite bir avantaj sağlar mı yoksa dezavantaj mıdır? Malum bugünlerde devlet üniversitelerinin birçok iyi hocası özele geçiyor.
- - - Updated - - -
Bazı büro sahipleri avukat seçerken adab-ı muaşeret kurallarına uyup uymadığını da dikkat ediyorlarmış.Bu sık rastlanılan bir durummudur yoksa nadiren mi rastlanılır?
bence devlet üniversite mezun olan avukatları tercih etmenizi öneriyorum çünkü özel okullara genellikle puanı üniversite giriş puanı düşük , parası çok olan öğrenciler girip mezun olup avukatlığa girdikleri için.
Nezaket kurallarına her türlü meslek gurubunda dikkate alınarak bakılır.
Ayrıca avukatlıkta bilgi önemli olduğu kadar dava dilekçesinde ve CEVAP dilekçelerinde kullandıkları güçlü dil , önemli yerleri vurgulama yetenekleri bütün avukatlar için büyük önem arz etmektedir.
siz avukat mısınız ?
avukat seçimi çok önemli eşimle boşanma davaları açtık sonra barıştık benim avukatım bir telefonumla davamı geri çekti eşimin avukatı ayak diretti hatta ileri gidip tam tedbir nafakası bağlandı bilmem ne diye ayak diredi. azlettik davayı kendimiz geri çektik işmdi parasını alan avukat bey haksız azil nedeniyle davada alması gerekn aslen aldığı ücreti talep edip dava açmaya hazırlanıyor. kendi kanaatim olay para mevzusu değil aslında davayı kişiselleştirdi .
bu bakımdan profesyonel biri olmalı eş dost tavsiyesine sertifikaya okula bakmadan bu izlenimi almanız daha önemli.daha olayı anlatırken ah vah çekip büyük vaatlerde bulunan hiç bir avukata artık güvenmem.
Ben özel üniversitede hukuk fakültesi okuyorum.Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
RİCA EDERİM ...
Siz avukat olmayı arzu ediyorsanız mevzuata ve yargıtay kararlarına son derece vakıf olmak suretiyle DAVA VE CEVAP DİLEKÇELERİNDE sunmuş olduğunuz argümanları dayanak göstermek hukuki açıdan büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca türk yargı sisteminde kural olarak sözlü yargılama yapılmasına rağmen YARGILAMALARDA YAZILI BEYAN DAHA KALICI OLDUĞU GİBİ DAVAYI KAZANMADA BÜYÜK ROL OYNAR.
düşünün bilgisi olupta yazı dili çok zayıf olan avukatın dava kazanma ihtimali sizce ne kadar olur?
KASRINDAKİ MUHATAP SİZİ NE ÖLÇÜDE, BOYUTA İDRAK EDEBİLİYORSA SİZDE O ÖLÇÜDE BİLGİLİ VE İYİ AVUKATSINIZ-DIR.
İki kelimeyi bir araya getiremeyen ve cevap dilekçesinde kuvvetli savunma yapamayacak avukata bile bile dava vermem !
DİP NOT: Bu arada ben avukat olmadığımı belirtmek isterim.
Hukuk, ekonomiyi ve siyaseti çok yakından takip ettiğim gibi kendimi bu alanlarda geliştirdiğimden dolay size bilgi vermekteyim....
hukuku SEVEREK BAKARSANIZ HER ZAMAN İÇİN BAŞARILI OLURSUNUZ.
saygılarımı , sevgilerimi sunarım :)
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler
diksiyon, beden dili, ikna sanatı bu eğitimler çok faydalı olur ama sertifika denen kağıdıda verirlerse iyi olur tabi.
--