Avukatın müvekkiline bilgi verme yükümlülüğü
Merhaba. Sizlere bir konuda danışma ihtiyacım var. Hukuki sorunum hakkında bilgi paylaşımında bulunduğum ve akabinde vekalet verdiğim avukatım, açılan davamın ilk duruşmasına kendisi iş yoğunluğundan dolayı girmeyip, bir başka avukat arkadaşını görevlendirmiş. Duruşmada şahsen bulunmadığı için duruşma detayı hakkında benimle tam bilgi paylaşamadı ve bilgi almak için duruşmaya giren arkadaşının iletişim bilgilerini talep ettiğimde de bu bilgiyi güvensizlik yapmamam gerektiğini öne sürerek vermeyi reddetti. İkinci duruşmamız birkaç gün sonra, ilk duruşmanın içeriğini bilmiyorum, sadece ikinci duruşma tarihi verildiğini biliyorum, dava dosyasına davalının bir savunma dilekçesi eklediğini vekilimden değil uyaptan öğrendim, bu dilekçenin içeriğini bilmiyorum, karşı dilekçe verilmesi, bir başka dosyayla ilişkilendirilmesi gibi taleplerim mevcut. Avukatıma bir e-posta göndererek, ilk duruşma zaptını ve davalıya ait sözkonusu savunma dilekçesinin içeriğini benle paylaşmasını ve diğer taleplerimi ilettim. Bu talebime cevap alamamam halinde nasıl bir yol izlemeliyim? Bu koşullarda avukatımla bu davayı yürütmek oldukça zor, hak kaybına uğramak istemiyorum. Ancak kendisiyle sözleşmemiz var. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Saygılar...