aracımda bir adet muşta iki adet kuru sıkı yakalandı.mahkeme devam ediyor ne gibi bir ceza alırım silah ruhsat almama engel olurmu bu durum
Printable View
aracımda bir adet muşta iki adet kuru sıkı yakalandı.mahkeme devam ediyor ne gibi bir ceza alırım silah ruhsat almama engel olurmu bu durum
Daha önceki gasp suçlamasıyla yargılandığınız dava sonucu ne oldu?
Muştadan 5 ay hapis + 500 TL
Mantar tabancaları için durum biraz değişik. Öncelikle ceza yetkisi valiliklerde. Eğer gerçek tabancaya dönüştürme gibi bir durum yok ise ve aracın zor erişilen bir noktasında ve hemen kullanılmaya elverişli bir şekilde taşımıyor idiyseniz cezası yok. Örneğin bagajda, boş halde ve kutusunda ambalajlı veya paketlenmiş halde vs.
Eğer hemen erişebileceğiniz bir yerde ve kullanıma hazır halde taşıyor idiyseniz, bu üstünüzde taşıma sayıldığından Valilik tarafından 800 TL civarında bir idari para cezasına çarptırılırsınız ve müsadere olunur.
6136 dan hüküm giyenler silah ruhsatı alamazlar
efendim mahkeme heyeti sen taksicimisin diye sordu ne işin var dedi bende rica üzerine kapı komsum olur götürdüm kendisini dedim sonradan ogrendıgım durum ıse su müştekiyi komsum cekını kırmıs karsılıksız cıkmıs sonra komsum sıkayetcı olmus sahte cekten sonra aralarında anlasma yapıp senet ımzalanmıs sonra mustekı sıkayetcı olmus sonra gerı cekmıs sıkayetı mahkeme 12 ocaga attı acaba ne gibi bi gelişme olur ?
- - - Updated - - -
efendim mahkeme heyeti sen taksicimisin diye sordu ne işin var dedi bende rica üzerine gıyaben tanıdıgım komsum ve sahısları istedikleri yere götürdüm sonradan ogrendıgım durum ıse su müştekiyi komsum cekını kırmıs çek karsılıksız cıkmıs sonra komsum sıkayetcı olmus sahte cekten sonra aralarında anlasma yapıp senet ımzalanmıs sonra mustekı sıkayetcı olmus sonra gerı cekmıs sıkayetı mahkeme 12 ocaga attı acaba ne gibi bi gelişme olur ?
- - - Updated - - -
5 ay hapis cezası para cezasına cevırebılırmı ?
- - - Updated - - -
Mahkeme heyeti olayı aractamı ogrendın dedı bende olay yerıne gıdıp polıslerı gorunce bır terslik oldugunu anladım dedım.
Gasp suçlamasıyla alakalı sorunuzu ben cevaplamıştım.Bunun üzerine 2 kuru sıkı silah ve muşta(ki ateşli silahlardan sonra ki en tehlikeli silahlardandır, genelde bunla saldırıya uğrayanların elmacık kemikleri kırılır) yakalattım diyorsunuz.Bunların üzerine silah ruhsatı alabilmek söz konusu değil.Zaten hukukende 6136 sayıla kanuna muhalefet edenler silah ruhsatı alamazlar.