Cevap: Basit yaralama tehdit
Öncelikle geçmiş olsun.
Müşteki sanık olarak yargılanmanız olayların karşılıklı geliştiğini gösterir, siz ona vurmuşsunuz o da size, siz onu tehdit etmişsiniz o da sizi.
Cam kavanozla kafanızın yarıldığına ve tehdit edildiğinize dair tanık varsa karşı taraf ceza alacaktır.Karşı tarafın eğer ki plastik kavanozla kafanızı nasıl yardığına dair mantıklı bir açıklaması yok ise, ben plastik kavanoz attım ve kafası yarıldı demesini hakim dikkate almayacaktır.
Ayrıca darp raporunda ne yazdığı da önemlidir, kafanızın ne şekilde yarıldığını doktor muhtemelen orada belirtmiştir.
İlk suçunuz ise, beraat etmediğiniz takdirde HAGB ve erteleme hükümleri uygulanabilir.
Savcılıktan gelen iddianameye göre benim hakkımda tehdit suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmiş bu ne demektir?
Sizin tehdit ettiğiniz ispatlanamamış, iddianame hangi suçlardan düzenlenmiş?
Kafam yarılmadı içi dolu cam kavanoz alnıma isabet etti
- - - Updated - - -
Bende basit yaralama karşı taraf tehdit ve basit yaralama
Karşı tarafı yaraladığınız düşünülmüş, demekki karşı tarafın da darp raporu var.
Burdan size ceza gelecektir, aksini ispatlayamazsanız.
Karşı taraf, hem tehditten hem de basit yaralamadan ceza alacaktır.
Ben orada kendimi savunmaya çalıştım bunu nasıl anlatabilirim peki ne demem uygun olur
Önceki ifadenizi tekrarlayacaksınız mecburen, savcılıkta ya da emniyette dediğinize eklemeler yapabilirsiniz ancak ifade değişikliğinin sebebini elbetteki hakim soracaktır belki de bu değişikliğe itibar etmeyecektir.
Tanık beyanı önemli, öncelikle onların saldırdığını, sizin de kendinizi müdafaa ettiğinizi, kendinizi korumaya çalışırken bunların yaşandığını tanık söyleyebilir, ancak gerçekten böyle değilse, tanığın yalan beyanda bulunursa ve hakim de bunu anlarsa, hem sizin hem de tanığın başı derde girecektir.
Ben bana saldırmaya başladığında onu iktirdigimi söyledim zaten ifademde
tamam, tanıkta aynı yönde beyanda bulunursa müdafa olduğunu değerlendirecektir mahkeme