Turizm işletmesinin çocuklara kiralanması hakkında soru
Merhaba Sayın Avukatlar.
Şimdi 2 ortaklı bir turizm işletmesi var. O şirkete bazı borçlar mevcut sigorta, vergi v.s. Şimdi benim merak ettiğim bir konu var. Bu işletmenin 2 ortağının çocuklarına açılacak yeni bir şirkete kiralanmasında hukuki olarak bir sakınca var mıdır?
Cevap: Turizm işletmesinin çocuklara kiralanması hakkında soru
Yoktur muhtemelen ama bu işlemden ne gibi bir fayda sağlamayı düşündüğünüzü anlamadım.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Yoktur muhtemelen ama bu işlemden ne gibi bir fayda sağlamayı düşündüğünüzü anlamadım.
mevcut şirketin borçlarından dolayı hesaplarına el konulma durumu var. Kiralandığından böyle bir sorun olmayacak. Otele bir kira bedeli yazılacak. Bu kira bedelinide direk olarak borç ödenmesine gidecek. Asıl merak ettiğim konu ise devlet bunu mal kaçırma gibi görürmü?
Alıntı:
murat18 rumuzlu üyeden alıntı
mevcut şirketin borçlarından dolayı hesaplarına el konulma durumu var. Kiralandığından böyle bir sorun olmayacak. Otele bir kira bedeli yazılacak. Bu kira bedelinide direk olarak borç ödenmesine gidecek. Asıl merak ettiğim konu ise devlet bunu mal kaçırma gibi görürmü?
Bu zaten mal kaçırmanın ta kendisi değil mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu zaten mal kaçırmanın ta kendisi değil mi?
Mal zaten öbür şirketin Erdoğan Bey. En azından borçlar ödenene kadar işletmesini diğer şirket yapıcak.
Alıntı:
murat18 rumuzlu üyeden alıntı
Mal zaten öbür şirketin Erdoğan Bey. En azından borçlar ödenene kadar işletmesini diğer şirket yapıcak.
Haklısınız, mal kaçrıma değilmiş , özür dilerim.