baz istasyonu kira bedeli
merhabalar,ben mart 2014 yılında yeni bir ev aldım.aldığım evin çatısında baz istasyonu var ve kasım 2016 ya kadar şuanda oturan 2 kişi ve benim evi aldığım kişi ile sözleşmeleri var.ben evi aldıktan 3 gün sonra güncel tapu kaydı ile birlikte ihtarname çektim mart 2014 ten itibaren olan kira bedellerinden hisseme düşenin bana ödenmesi için.bu ay başına kadar hep tamam ödeyeceğiz size dediler ama geçen gün aradım biz size ödeme yapmayız bizim sizle sözleşmemiz yok.eski ev sahibine öderiz sizde isterseniz mahkeme yoluyla ondan alırsınız dediler.Böyle birşey mümkünmü. ben evi aldığım ve ihtarname çektiğim tarihten itibaren sözleşmeye göre kalan sürenin kira bedelini alma hakkına sahipmiyim.Yada bu kira bedelini nasıl alabilirim.Yeni sözleşme yapmak istemiyorum.kasım 2016 da sözleşme süresi dolunca kaldırılması için de ayrıca ihtarname çektim.bu konuda bana yol gösterirmisiniz.
Cevap: baz istasyonu kira bedeli
Bana kalırsa baz istasyon işletmecisi çok haksız değil. Sizinle bir sözleşmesi yok. Siz eski ev sahibi ile konuştunuz mu durumu? Belki de söylediğinizde aldığı kiraları size öder.
Yapmanız gereken, evi satın aldığınızda bir ay içinde ihtarname göndererek bundan sonraki kiraların sizin hesabınıza yatırılmasını istemek idi. Şimdi eski ev sahibi vermek istemezse dedikleri gibi dava açmanız gerekir. Dava açtığınızda eski ev sahibiniz size ödeyeceği para dışında ayrıca mahkeme masrafları ve avukat ücreti de ödemek zorunda kalacağı için sizin dava açmanızı bekleyeceğini sanmam. Bir sonraki sözleşme dönemi için ise zaten sizinle sözleşme yapılacağı için böyle bir sorun olmayacaktır.
Öncelikle eski ev sahibi ile konuşun, Belki de hesaba gelmiş ama nasılsa siz alacaksınız diye dokunmamış olabilir, yani para geldiğinden haberi bile olmayabilir, siz isteyince de size verebilir. Ne yapacağınıza ev sahibi ile konuştuktan sonra karar verin isterseniz.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bana kalırsa baz istasyon işletmecisi çok haksız değil. Sizinle bir sözleşmesi yok. Siz eski ev sahibi ile konuştunuz mu durumu? Belki de söylediğinizde aldığı kiraları size öder.
Yapmanız gereken, evi satın aldığınızda bir ay içinde ihtarname göndererek bundan sonraki kiraların sizin hesabınıza yatırılmasını istemek idi. Şimdi eski ev sahibi vermek istemezse dedikleri gibi dava açmanız gerekir. Dava açtığınızda eski ev sahibiniz size ödeyeceği para dışında ayrıca mahkeme masrafları ve avukat ücreti de ödemek zorunda kalacağı için sizin dava açmanızı bekleyeceğini sanmam. Bir sonraki sözleşme dönemi için ise zaten sizinle sözleşme yapılacağı için böyle bir sorun olmayacaktır.
Öncelikle eski ev sahibi ile konuşun, Belki de hesaba gelmiş ama nasılsa siz alacaksınız diye dokunmamış olabilir, yani para geldiğinden haberi bile olmayabilir, siz isteyince de size verebilir. Ne yapacağınıza ev sahibi ile konuştuktan sonra karar verin isterseniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler,
Ben evi aldıktan hemen sonra bundan sonra ki kira bedellerinin tarafıma ödenmesi konusunda ihtarname çektim.2016 yılı kasım ayına kadar olan kira bedeli 2015 kasım ayında ödenecek.bana bu ücreti ödemek istemiyorlar.benim öğrenmek istediğim asıl konu bu.kira yıllık peşin ödeniyor.birde bana ödeme yapılmaz ise 2016 yılı kira bedeli için,benim baz istasyonunu kaldırtmak gibi hakkım var mı? neticede bana kira ödemiyor ve benle sözleşmeleri de yok
Yanlış mı anladım acaba?
Baz istasyon işleticisi en son ödemeyi zaten siz evi satın almadan önce yapmış.
Siz evi satın aldıktan sonra yapacağı ödemeyi de gönderdiğiniz ihtarnameye istinaden size yapacaktır.
Siz işletmecinin eski ev sahibinize siz daha ihtarname çekmeden önce zaten ödediği kirayı bir de size ödemesini mi istediniz?
Yanlış anladığım bir yer mi var?