-
Ekspertiz Ücreti
Merhaba. Bankadan aldığım konut kredisinin dosya masrafları ve ekspertiz masraflarını geri almak için tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti, tüm bu masrafların geri ödenmesine karar verdi. Fakat banka, ekspertiz masrafını yatırmadı ve sadece ekspertiz masrafı için dava açmış. Tensip elime ulaştı. Nasıl ilerlemeliyim? Ekspertiz ücretini almaktan vazgeçsem karşı tarafın mahkeme ve avukat masraflarını ödemem gerekir mi? Teşekkürler.
-
Cevap: Ekspertiz Ücreti
Hukukçular ne der bilmem ama ben olsam sesimi çıkarmam, davaya gider, orada da evet ben haksızım derdim. Mahkemenin tayin edeceği avukatlık ücreti ile mahkeme masraflarını da DERHAL öderdim. Zira karşı taraf anında icraya koyup üstüne icra ve icra avukatlık masrafları da bindirebilir.
-
Ben de hukukçular ne der bilemem ama madem dava açılmış sonucunu beklerdim. Baştan kaybetmeyi kabullenmektense mahkemenin kararını beklemek daha uygun diye düşünüyorum.
-
Pek kazanma ihtimali görmediğim için öyle demiştim ama sizinki kesinlikle daha mantıklı :)
-
Merhaba,
Ekspertiz ücretinden vazgeçmeye hazırım fakat mahkeme ya da vekalet ücreti ödemek istemiyorum. Bu durumda bankayla mı iletişime geçip anlaşmam gerek yoksa henüz tensip aşamasında olduğu için dilekçeyle bunu belirtsem yeterli olur mu? Yol gösterebilecek bir hukukçu var mı? Teşekkürler.