Ölen kişinin kredi borcu hakkında
Merhaba,
2014-12 ay da babamızı kanserden kaybettik.Bankada hastalığı belli olmadan önce aldıgı kredi borcu vardı.Ölümünden sonra bankaya başvurarak borcunu kapatmayı istedik.Bize sigortası oldugu bize krediyi sigortanın kapataçağını bide ödediklerini geri vericekleri söylenerek mirascıların bilgileri vs istenerek para ödemesi yaptılar.
10 ay sonra eve aynı bankadan ihtarname geldi.Borcunu bizden istiyor?Anlamadıgım biz para istemedik bize para verdiler niye ozaman borcu kapatmadılar.Şimdi niye para istiyorlar.
Ne yapmamaız gerekiyor bu kanu hakkında yarım rica.
Cevap: Ölen kişinin kredi borcu hakkında yardım.
Muhtemelen sigorta ile banka arasında bir anlaşmazlık durumu söz konusu.
Bankanın sizden istemesindeki gerekçe ney, gelen ihtarname de yazar.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Muhtemelen sigorta ile banka arasında bir anlaşmazlık durumu söz konusu.
Bankanın sizden istemesindeki gerekçe ney, gelen ihtarname de yazar.
Şu şekilde yazmışlar.
Bankamız ile Müteveffa .... arasındaTüketici kredisi sözleşmesi akdedilmiş iş bu sözleşmeler nedeniyle ile doğan borçların ödenmediğinden sözleşmeleri feshedilmiştir.Borçlarından mirascıları sorumludur.
sonra borcu yazmış 30 gün içinde ödenmesi gerekir denmiş.Bankanın kredi takip bölümü ihtar çekmiş noterden.
Alıntı:
adl2345 rumuzlu üyeden alıntı
Reddi miras yapmadıysanız yada bankalar kredi sözleşmelerinde hayat sigortası yapıyorlar isteğe bağlı olarak onuda yaptırmadıysanız borçtan sorumlu olursunuz.
Soruyu okudunuz mu?
Alıntı:
offaz rumuzlu üyeden alıntı
Şu şekilde yazmışlar.
Bankamız ile Müteveffa .... arasındaTüketici kredisi sözleşmesi akdedilmiş iş bu sözleşmeler nedeniyle ile doğan borçların ödenmediğinden sözleşmeleri feshedilmiştir.Borçlarından mirascıları sorumludur.
sonra borcu yazmış 30 gün içinde ödenmesi gerekir denmiş.Bankanın kredi takip bölümü ihtar çekmiş noterden.
Bunlar demekki yaptıkları hatanın farkına vardılar, sigortada bazı ölümlerde sanırsam ödeme yapılmıyordu.Orada banka ile sigorta arasında bir uyuşmazlık olmuş olabilir, banka ile bir görüşün sigorta ile de görüşme yapın, bakalım onların, size parayı ödemekteki açıklamaları ney
Sigorta kalan borç veya kredi tutarı kadar olabilir.
İhtimaller:
1-Sigorta kalan borç kadardır. Bu durumda bir ödeme yapılmaması gerekir. Buna rağmen sehven ödeme yapmış olabilirler.
2-Sigorta kredi tutarı kadardır. Bu durumda borç sigortadan ödenip kalan kısım mirasçılara verilmelidir. Ancak kalan kısım yerine kredi tutarı komple ödenmiş olabilir.
Sizin varisler olarak ne kadar bir ödeme yapılacağını bilmeniz mümkün olmadığına göre,
Banka normalde sigortanın size bir ödenecek miktarı varsa, sizin bir kusurunuzla bundan fazla ödeme yapmayacağına göre,
her durumda bu ödemeyi "sehven" yapmış demektir.
Siz de aldığınız paranın, kalan borç kadarını ama bir faiz v.s. eklenmeden ödemeniz gerekir.
Bence bankadan ödemeniz gereken miktarı, borç miktarını, sigortanın karşıladığı miktarı v.s. öğrenin.