Cevap: Alınan Boçun Ödenmesi
Alıntı:
Lordam rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler
Öncelikle olayı anlatmakla başlamak istiyorum bundan 2-3 ay kadar önce işyerim için bir arkadaşımdan 30 bin tl borç aldım ve senet imzaladık senette sadece miktar ve imza var herhangi bir tarih belirtmedik , lakin aramızdaki sözlü anlaşma ile yılbaşında ödeyeceğimi kendisine söyledim. Kendisi de bu anlaşma sırasında buna onay verdi lakin şimdi bazı sebeplerden dolayı paranın hemen iadesini aksi takdirde dava açacağını icraya vereceğini söylüyor.
Sorum şu ki bu senet i tarih olmadı için açık olarak kullanabilir mi ?
Paranın tahsili için icra mahkemesi benden bir tarih ister mi yoksa direk olarak işlem mi başlar ?
İcraya verilirse zaten arkadaşınız tarih yazmış olmalıki icra takibi başlasın ayrıca icra mahkemesi tarafından 15 günlük süre içerisindeki icranın banka hesabına yatırılmasını aksi takdirde üzerinizde bulunan şirket araç ikinci bir ev ve evde bulunan eşyaların ikincileri olmak üzere borçunuzdan düşülmek üzere icra yapılacaktır.
( dip not: yapılan senet türü nedir hatırlıyormusunuz.)
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
İcraya verilirse zaten arkadaşınız tarih yazmış olmalıki icra takibi başlasın ayrıca icra mahkemesi tarafından 15 günlük süre içerisindeki icranın banka hesabına yatırılmasını aksi takdirde üzerinizde bulunan şirket araç ikinci bir ev ve evde bulunan eşyaların ikincileri olmak üzere borçunuzdan düşülmek üzere icra yapılacaktır.
( dip not: yapılan senet türü nedir hatırlıyormusunuz.)
Türü
Emre muharrer senet
Peki herhangi bir taahhüt işlemi söz konusu mudur? Yoksa verildikten son 15 gün icinde icra işlemi başlatılır mı?
düzenleme tarihi yoksa söz konusu senet hükmen geçerli değildir, sadece adi bir evraka döner !
vade tarihi olmaması yani ödeme günü yazılmaması seneti geçersiz kılmaz !
normalde size ihtar çekerek ödeme günü belirmesi gerekir ve sonra o gün yapılmasa BONO hükmünde senete tabi ise hakkınızda icra müdürlüğü nezdinde takip açar siz 5 gün için itiraz etme hakkınız var , aksi taktirde icra kesinleşir, 10 gün içinde ödeme yapılmasa MAL VARLIĞINIZA HACİZ KOYULUR .
size yazılı bilgilendirme yapılması kanuni zorunluktur.