Facebook'ta ki İddaa Dolandırıcıları Hakkında Bilgi Edinme
Merhabalar daha önce böyle bir konu var mıydı bilmiyorum ve umarım doğru yere yazdığımı düşünüyorum.
Hepimizin bildiği gibi facebook üzerinden sahte ve shoplu kuponlar paylaşarak insanları yüksek paralar kazanmak umuduyla dolandırıcılık yapanlar var. Çok şükür daha önce ben yaşamadım ancak yaşayanlar duydum. Şimdi sizlere sormak istediklerim. Bu konularda bilmeyen insanlara sizler aracılığıyla bende yardımcı olmak adına sizlerden bilgi edinmek istiyorum.
1. Savcılığa dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmak istesek Bu dolandırıcılar tespit edilebilir mi?
2. Facebook hesapta fotoğraf ve telefon numarası var diyelim, numaradan kişiye ulaşılabilir mi?
3. Banka hesabı da veren bu şahıslara o hesap yoluyla ulaşılabilir mi?
4. Sonuç olarak yatırılan para geri kurtarılabilir mi?
5. O kişi bulunursa sadece dolandırıcılık cezası mı alacak? O kişiden dolandırıldığı için tazminat talep edebilir mi?
Saygılarımla.
Cevap: Facebook'ta ki İddaa Dolandırıcıları Hakkında Bilgi Edinme
Alıntı:
HakanYel1905 rumuzlu üyeden alıntı
1. Savcılığa dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmak istesek Bu dolandırıcılar tespit edilebilir mi?
Çok zor, facebook, kişi bilgilerini paylaşmaz, Ip adresi vermez.Tespit edilemez.
Alıntı:
2. Facebook hesapta fotoğraf ve telefon numarası var diyelim, numaradan kişiye ulaşılabilir mi?
Foto muhtemelen şahsın kendi fotosu değildir, muhakkak ki bunu reddedecektir, telefon numarası da muhtemelen kendisine ait değildir, çünkü dolandırıcılık ciddi bir suçtur, kimse açıktan yapmaz.
Alıntı:
3. Banka hesabı da veren bu şahıslara o hesap yoluyla ulaşılabilir mi?
Ulaşılabilir, hesap sahibi sıkıntı yaşayabilir, zaten düğümler genelde bu yoldan çözülür.
Alıntı:
4. Sonuç olarak yatırılan para geri kurtarılabilir mi?
Şansınız varsa, parayı belki korkutarak felan geri alabilirsiniz, ceza davası sonucunda bir mahkumiyet kararı çıkarsa, bunu delil göstererek hukuk mahkemesinde alacak davası açabilirsiniz.
Alıntı:
5. O kişi bulunursa sadece dolandırıcılık cezası mı alacak? O kişiden dolandırıldığı için tazminat talep edebilir mi?
Tabiki dava açmakta özgürsünüz, ceza yargılaması ayrı, ceza yargılaması sadece ceza verir, yani mahkeme sonuçta paranın geri ödenmesine hükmetmez, ancak zararın giderilmesi HAGB ve indirim için şart olduğundan parayı alabilirsiniz.
Saygılarımla.
Cevap: Facebook'ta ki İddaa Dolandırıcıları Hakkında Bilgi Edinme
Tek yapabileceğiniz korkutarak parayı geri almak aksi halde o kişlere arkadaşın dediği gibi sadece banka hesap numarası ile ulaşabilirsiniz çünkü hepsi açık hat kullanmakta anca bir ölü vesairesine ulaşabilirsiniz hat onlara ait değildir.
https://www.hukuki.net/showthread.php...aliye-sikayeti bu konudan birşey çıkarsa onlara için güzel bir vergi cezası gelebilir.