Aldığım yatak odası takımının ayıplı çıkması
Merhabalar..
28 Eylül 2015 tarihinde spotçular çarşısından 2200 TL'ye yatak odası takımı aldım. 1 gün sonra teslimat yapıldığında şifonyerin ayağının kırık ve çekmece açma kolunun kırık olduğunu gördüm.
Satın aldığımız kişiyi aradığımda bu hatanın kendilerinden kaynaklandığını ve hemen sipariş verip arızalı kısımların yenileneceğini söylediler. Bu konuşmadan sonra her aradığımda yarın ara, cuma ara, pazartesi ara dediler. Son konuşmam bugün oldu ve yarın ara dediler. Bende bu yarınlar ne zaman bitecek dediğimde bağırıp azarlamaya başladı. Sen görerek almadın mı demeye başladı. Ben alırken şifonyerin depoda olduğunu söylemişlerdi bende bakmamıştım.
Böyle bir durumda ne yapmam gerekir? Tüketici hakem heyetine şikayet etmem ürünü geri almalarını ve paramı iade etmelerini sağlar mı?
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Aldığım yatak odası takımının ayıplı çıkması
Elde fatura var mı, ürün ikinci el mi bunlar önemli detaylar.
Faturamı sipariş tesliminde verileceği söylendi fakat verilmedi. Elimde sipariş teklif fişi var. Mağaza ismi, açık adresi, telefon numarası ve ürün bilgi ve fiyatının bulunduğu karşılıklı imzalı evrak. Ürün teşhir ürünüdür. Fakat teşhir standında bir kusuru yoktu. Depoda olan şifonyer sorunlu çıktı.
Fatura olmaksızın tüketici hakem heyeti hiç bir şey yapmıyor.Fatura talep edin ve faturayla başvurun.Bence bu şekilde kurumsal olmayan ''garantisi benim aaabii'' kafasında ki yerlerden alış veriş yapmaktan kaçının.Daha ucuz olabilir ancak totalde bu örnekte olduğu gibi daha pahalıya gelecek, sinir bozukluğu da cabası olacaktır.