Uyuşturucu Temin etmek veya satışı
Herkese hayırlı sabahlar,
Kişisel kullanım için uyuşturucu madde alırken yakalandım.Maddeyi aldığım kişide yakalandı tabi karakolda verdiğim ilk ifadede ücret karşılığı aldığım yazıyor ifadeyi orda bana hazırladılar ben olayın şoku ile pek bişey yapamadım onlar halletti.Yakında mahkemem olacak duruşmada para karşılığı almadığımı, maddeyi bedava verdigini bir nevi kıyak yaptıgını soylersem bir farkı olur mu ? Benim açımdan ne bir problem olur mu ? İlk defa başıma geliyor alacagım ceza nedir ? Cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
Cevap: Uyuşturucu Temin etmek veya satışı
Alıntı:
lanetteror rumuzlu üyeden alıntı
Herkese hayırlı sabahlar,
Kişisel kullanım için uyuşturucu madde alırken yakalandım.Maddeyi aldığım kişide yakalandı tabi karakolda verdiğim ilk ifadede ücret karşılığı aldığım yazıyor ifadeyi orda bana hazırladılar ben olayın şoku ile pek bişey yapamadım onlar halletti.Yakında mahkemem olacak duruşmada para karşılığı almadığımı, maddeyi bedava verdigini bir nevi kıyak yaptıgını soylersem bir farkı olur mu ? Benim açımdan ne bir problem olur mu ? İlk defa başıma geliyor alacagım ceza nedir ? Cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
Merhaba,
Türk Ceza Kanununa göre "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
Karakoldaki ifadenizde müdafi hazır bulunmadıysa ifadenizi değiştirme imkanınız olsa dahi maddeyi satın almanız ya da ücretsiz olarak kabul etmeniz arasında bir fark bulunmadığından ifadenizi değiştirmenizin bir anlamı bulunmayacaktır. İlk defa başınıza gelen bir olaysa Savcılık bu olayla ilgili olarak kamu davasının açılmasını 5 yıl erteleyecek ve hakkınızda adli kontrol tedbirine hükmedecektir.
Av. Sertaç KÖSE
Sertaç bey hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim öncelikle.
Evet ilk defa başıma gelen bir olay, karakoldaki ifademde müdafi hazır bulundu onunda imzası var yani. Benim açımdan ifade değiştirmemin bir anlamını olmadığını söylediniz peki maddeyi bana veren için cezasını hafifletici bir etkisi olurmu bedava almamın ?
İlginiz için saolun..
Alıntı:
lanetteror rumuzlu üyeden alıntı
Sertaç bey hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim öncelikle.
Evet ilk defa başıma gelen bir olay, karakoldaki ifademde müdafi hazır bulundu onunda imzası var yani. Benim açımdan ifade değiştirmemin bir anlamını olmadığını söylediniz peki maddeyi bana veren için cezasını hafifletici bir etkisi olurmu bedava almamın ?
İlginiz için saolun..
Karakoldaki ifadenizde müdafi hazır bulunduysa bu ifade, ifadeyi geçersiz kılacak bir sebebi ispat etmediğiniz sürece geçerlidir; değiştirdiğiniz ifade mahkemece samimi bulunmayacaktır. Kanunda uyuşturucu maddeyi satmak veya başkasına vermek açısından farklı bir düzenleme yapılmadığından bu savunmanın sonucu değişmeyeceğini düşünüyorum.
Av. Sertaç KÖSE
Alıntı:
sertackose rumuzlu üyeden alıntı
Karakoldaki ifadenizde müdafi hazır bulunduysa bu ifade, ifadeyi geçersiz kılacak bir sebebi ispat etmediğiniz sürece geçerlidir; değiştirdiğiniz ifade mahkemece samimi bulunmayacaktır. Kanunda uyuşturucu maddeyi satmak veya başkasına vermek açısından farklı bir düzenleme yapılmadığından bu savunmanın sonucu değişmeyeceğini düşünüyorum.
Av. Sertaç KÖSE
sertackose@gmail.com
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum bu konu hakkında başka bilgisi olan avukat arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum iyi günler teşekkürler..