Yanlis kisiye tehdit ve kufur?
Kendi kiz arkadasim sandigim birine merhaba yazdin kimsin dedi adimi soyledim tanimiyorum dedi. Nasil tanimazsan 2 sene once tanistik dedim. Kizda sakalli basli adamsin be deyip kapadi teli. Bende sen bittin kasar numarani dagiticam senin facebook hesabini alicam falan dedim. Ama bunlari kendi gorustugum kiz sandigim icin dedim. Megersem numaralar karismis sonradan farkettim. Kizda sikayetci olmus yarin gidicem ifade vermeye sizce ne olur?
Cevap: Yanlis kisiye tehdit ve kufur?
Doğru kişiye yapılmış gibi kabul görür.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Doğru kişiye yapılmış gibi kabul görür.
Ama o kisiye bilerek bisey yapmadim ki ben ne ceza alirim simdi
Ben onu o sandıydım o başkasıymış diyerek işin içinden çıkmak söz konusu değil.Öyle olsa herkes ben başkası sandım da hakaret ettim, başkası sandım da darp ettim, başkası sandım da öldürdüm der çıkardı.Bu yapılan hakaret ve şantajın (benle konuşmazsan numaranı dağıtırım benzeri bir yazı varsa o zaman şantaj suçu da var demektir) gerçekleşmiş olmasını değiştirmez.Şu haliyle önceden sabıka yoksa erteli cezalar var ise para cezaları/ertelenmemiş cezalar çıkması çok yüksek ihtimal.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ben onu o sandıydım o başkasıymış diyerek işin içinden çıkmak söz konusu değil.Öyle olsa herkes ben başkası sandım da hakaret ettim, başkası sandım da darp ettim, başkası sandım da öldürdüm der çıkardı.Bu yapılan hakaret ve şantajın (benle konuşmazsan numaranı dağıtırım benzeri bir yazı varsa o zaman şantaj suçu da var demektir) gerçekleşmiş olmasını değiştirmez.Şu haliyle önceden sabıka yoksa erteli cezalar var ise para cezaları/ertelenmemiş cezalar çıkması çok yüksek ihtimal.
Daha once hic sabikam yok ne olucak simdi
Savcılıkta numarayı karıştırıp küfr ettim demen hiçbir anlam ifade etmez. Bence savcı dikkate bile almaz. Kadın üstüne tazminat davası açsa haklı.
Sizin somut olayınızda 5237 TCK 30. maddeden de yararlanmanızı mümkün görmüyorum. Suçun cezası ne ise aynen onu alırsınız.
Alıntı:
damiler rumuzlu üyeden alıntı
Savcılıkta numarayı karıştırıp küfr ettim demen hiçbir anlam ifade etmez. Bence savcı dikkate bile almaz. Kadın üstüne tazminat davası açsa haklı.
Kiz bana dava acmadi sikayet etti sadece ayrica olay hakikaten dedigim gibi oldu bana inanmama gibi bi durum olamaz!
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sizin somut olayınızda 5237 TCK 30. maddeden de yararlanmanızı mümkün görmüyorum. Suçun cezası ne ise aynen onu alırsınız.
Tamam iste cezasi nedir sizce
Şikayetine bağlı tazminat davası da açabilir. Kız,
bu kadar hızlı hareket ettiğine göre dava açmayı da düşünüyordur.
Taciz, tehdit şantaj valla ne isterse ona girer, her türlü ceza alırsın.
Alıntı:
erdiozgor rumuzlu üyeden alıntı
Kiz bana dava acmadi sikayet etti sadece ayrica olay hakikaten dedigim gibi oldu bana inanmama gibi bi durum olamaz!
- - - Updated - - -
Tamam iste cezasi nedir sizce
Zarar gören şikayet eder, savcı da dava açar. Şikayetten sonra savcılığın yoğunluğuna göre ama yine de "ay" olarak ifade edilecek bir süre sonra dava açılır.
E-devletten sürekli olarak takip edin.