Toplu Konutlara Girerken Kimlik Bırakmak
Merhaba,
Ben çilingirim, bugün beni Bosphorus City isimli bir toplukonuttan çağırdılar, müşterim güvenlik kulübesinin önünde bekliyordu, vardığımda güvenlik görevlisi Ruhsatımı istedi üzerinde TC bulunan herhangi bir belgemi size vermem dedim beni içeri almadılar bi de arkamdan müşteriye kimlik vermiyor sıkıntısı var galiba gibi laflar etmeye kalktı. Üzerinde TC bulunan hiçbir belgemi kişisel bilgilerimin güvenliği amacı ile Devlet kurumları dışındaki hiçbir yere bırakmıyorum. Yaptığı yasal bir suçmu yoksa her isteyene kimliğimizi ibraz etmemiz gerekiyor mı, yorumunuz nedir?
Cevap: Toplu Konutlara Girerken Kimlik Bırakmak
Alıntı:
shafack rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben çilingirim, bugün beni Bosphorus City isimli bir toplukonuttan çağırdılar, müşterim güvenlik kulübesinin önünde bekliyordu, vardığımda güvenlik görevlisi Ruhsatımı istedi üzerinde TC bulunan herhangi bir belgemi size vermem dedim beni içeri almadılar bi de arkamdan müşteriye kimlik vermiyor sıkıntısı var galiba gibi laflar etmeye kalktı. Üzerinde TC bulunan hiçbir belgemi kişisel bilgilerimin güvenliği amacı ile Devlet kurumları dışındaki hiçbir yere bırakmıyorum. Yaptığı yasal bir suçmu yoksa her isteyene kimliğimizi ibraz etmemiz gerekiyor mı, yorumunuz nedir?
Benim kisisel gorusum su yöndedir kimliğinizi yada tc no bulunan bir belgeyi verme zorunlulugu sadece devlet kurumlari ve askeriye haricinde bulunmamaktadir.
Bu durumda ise tamamen sizin pasa gonlunuze aittir. Müşterinizi kacirmak istemiyorsanız verip isinizi yapip paranizida aldiktan sonra verdiğiniz belgeyi geri alarak ayrila bilirsiniz bir zorunlulugunuz bulunmamaktadir.
Ancak sitenin guvenligi soz konusu ise ordaki güvenlik sizden kimliginizi yada ehliyetinizi ibraz etmenizi isteyebilir vermemeniz durumundada iceri almayabilir...
Saygilarimla
Siz vermek zorunda değilsiniz, oda sizi içeri almak zorunda değil.Siz vermemişsiniz o da almamış.Ortada bir suç yok.
son cümlem saçma olmuş yasal bir suçmu değil de yasal mı olacaktı.
Alıntı:
shafack rumuzlu üyeden alıntı
son cümlem saçma olmuş yasal bir suçmu değil de yasal mı olacaktı.
Yasal olmayan bir yanı yok.