Öncelikle iyi geceler 24 eylül bayramın 1.günü telefonumu çaldırdım minibüste kameralar kapalıydı telefonumun markası iphone 5s savcılık sinyal ile bulabilir mi parçalanmadıysa telefon teşekkürler.
Printable View
Öncelikle iyi geceler 24 eylül bayramın 1.günü telefonumu çaldırdım minibüste kameralar kapalıydı telefonumun markası iphone 5s savcılık sinyal ile bulabilir mi parçalanmadıysa telefon teşekkürler.
Telefonun çalınması ayrı, minibüste sizin düşürmeniz ayrı.Çalınmadıysa ona göre ifade verin, düşürdüm telefonumu sonra da bulamadım deyin.
Savcılığa suç duyurusunda bulunun, savcılık hattını takanları teker teker çağırır ve sorar, sonrasında sanığa ulaşır ve ona da telefonu nasıl ele geçirdiğini soracaktır.Eğer bana sattı derse, buna ilişkin belge vs. soracaktır.
Eğer gerçekten çalındıysa hırsızlık suçu oluşur, eğer çalınmadıysa siz düşürdüyseniz ve sanık bularak kullandıysa kaybolan eşya üzerinde tasarruf suçu oluşur.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, Madde 160
Kaybedilmiş olması nedeniyle malikinin zilyedliğinden çıkmış olan ya da hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Hocam ifademde ne yaşadıysam o gün onu anlattım dediğimiz gibi kabyolan eşya üzerinde btasarruf suçu ile açıldı dava teşekürler..